Annons

Eldsjäl brinner för föreningslivet i stortGunnar Nilsson ser föreningslivet som en av samhällets största stöttepelare.

Föreningslivet ligger Gunnar Nilsson varmt om hjärtat. Den karismatiske ordföranden i Landskrona Idrottsföreningars Samorganisation (LISA) arbetar sedan ett drygt år tillbaka med att skapa, stötta och utveckla liknande lokala paraplyorganisationer runt om i landet.
– I november 2009 startade vi upp Sveriges Föreningar och idag är 20 paraplyorganisationer från Umeå till Trelleborg medlemmar. Vi representerar därmed redan nu runt 2500 föreningar, berättar Gunnar Nilsson.

Med stöd av Ungdomsstyrelsen kommer Sveriges Föreningar under året att tillsammans med Sveriges Kommuner och Landsting arrangera inspirationskurser runt om i landet och först ut är Landskrona.
– Vi vill synliggöra för tjänstemän och politiker vilken resurs de lokala ideella föreningarna är. Helt enkelt visa på engagemanget, säger Gunnar Nilsson.

Annons
 

Den 10 mars hålls inspirationskonferensen i Landskrona.
– Temat är mångfald och ungdom. Nu hoppas vi politiker men inte minst föreningsföreträdare i regionen anmäler sig till heldagen. Det är viktigt att vi gör detta tillsammans för föreningslivets skull, avslutar Gunnar Nilsson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser