Annons

Gymnasium tar steget in i molnet

El- och energiprogrammet på Enoch Thulingymnasiet i Landskrona startar i höst en profil mot applikationer till mobila enheter, så kallade “appar”.
– Att kliva in i molnet, som experterna säger, är vår uppgift den närmsta tiden. Öppen källkod i form av; Linux, Android, Eclipse och Java, skapar de perfekta förutsättningarna för att tillämpa en intressant och lärorik utvecklingsmiljö, menar läraren Enrique Zuloaga.
Möjligheten att lära sig skapa egna “appar” görs som en del av dator- och kommunikationstekniksinriktningen. Ytterligare profiler på skolan är hem-, event- samt PC-tekniker.
Noterbart i sammanhanget är att Enoch Thulingymnasiet under kommande år inleder ett samarbete med Kristianstad Högskolan, där gymnasieeleverna kommer att kunna delta i föreläsningar med högskolestudenter.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser