Annons

Bridgeresultat

Roy Anderssons reklamfilm för pommes strips, Alice Babs lovsång till tuggummit Toy, en gråtande Greta Garbo lämnar Sverige, hemma hos-reportage hos Selma Lagerlöf men även filmen ”Landskrona – en krona bland städer” från 1947 finns med bland de över 300 filmer ur filmarkivet som nyligen blev tillgängliga på webbplatsen filmarkivet.se.
– Landskrona är en vacker stad, så inleder speakern Gösta Netzén filmen som börjar med en flygtur över stadens industrier. Stadsfilmen är en nostalgiupplevelse utöver det vanliga som täcker in det mesta av staden från Öresundsvarvet till ett nerslag på ungdomarnas så omtyckta ”tummelplats” – Excercisfältet till dans i Karlsunds djurpark via en båttur till Ven.
Nog ordat: Se filmen på:
http://www.filmarkivet.se/sv/Film/?movieid=112&returnurl….

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser