Annons

Falcons visade stolthet

Inför 468 åskådare rullade Falcons segertåg vidare i idrottshallen på söndagskvällen. Det satt dock hårt inne sedan gästande Färjestaden gjort fyra raka mål i slutet av andra och början av tredje perioden. Falcons visade dock  moral när man kom tillbaka och vände och vann matchen med 6-4.

Hemmalaget började disciplinerat och när Fredrik Glans gör 3-0 en kvart in i andra perioden kändes matchen i det närmaste avgjord. När sedan Michael Henriksson frispelades och så när utökade ledningen var den kommande scenförändringen minst sagt överraskande.
Gästerna avslutade perioden med två snabba mål och när man i tredje perioden lyckades med konststycket att göra två mål på fyra sekunder, låt vara att speakern sa fem, så darrade Falcons på manschettknapparna. I det läget valde tränare Conny Camper att ta en timeout och från läktaren syntes det tydligt hur Alexander Nede tog till orda.
– Jag sa till att nu får vi se till och visa stolthet för vad vi håller på med, förklarar han.

Annons
 

Falcons gick ner på två kedjor och halvminuten senare var det kvitterat genom Nicklas Lidholm.
– Samtidigt märkte vi hur de började bli trötta, säger Alexander Nede som tillsammans med lagkapten Rickard Jakobsen eldade på sina lagkamrater. Något som skulle ge utdelning då målmaskinen Lidholm skulle göra ytterligare två mål, varav det sista i tom bur.
Segern var ett måste för att haka på i toppen. Just nu skuggar Falcons serieledarna, Jönköping, som man är tre poäng efter. På söndag väntar en tuff bortamatch mot Lidköping innan man den 26/2 tar emot just Jönköping i Landskrona Idrottshall. Då lär ett nytt publikrekordet för innebandy i Landskrona sättas.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser