Annons

Scenbyte på karnevalenFrån noll till hundra på en vecka

En av de stora nyheterna inför årets karneval är att vis- och dansbandsscenen flyttar från stadshuskajen till Slottsparken. Den mångkulturella scenen som förra året var i Slottsparken flyttar troligtvis till gamla kyrkans grund. Det betyder att jazzscenen sannolikt kommer att integreras med 60-talsscenen vid Sofia Albertina kyrka.
– Vi försöker hela tiden förädla festen och detta är en del av allt, säger Olle Larsson som arrangerar sin sjunde karneval.
– Mycket kommer dock att vara sig likt. Vi vill inte förända ett vinnande koncept.
Olle Larsson lovar dock att det kommer att vara mycket aktiviteter på stadshuskajen.
– Det är många som flanerar där och det kommer vi att ta till vara på. Men exakt vad som kommer finnas vet vi inte idag. Klart är dock att vi kommer att ha en ny konstnärsutställning i Stadshuset, säger Olle.
På andra sidan Sockerbrukshamnen ligger Jönsaplan och även här har Olle Larsson planer.
– Det hade varit roligt om den stora ytan kunde utnyttjas. Vi vill försöka få dig en så kallad för-Thulinträff men detta är också på förhandlingsstadiet.
En av få anmärkningar mot karnevalen de senaste åren har varit att det varit för lite samba och detta är något som de ansvariga nu tagit till sig.
– Det kommer att bli mer karneval och mindre festival, säger Sebastian Swärd som är med i ledningsgruppen.
Det kommer att bli samba på gator och torg under alla dagar.
Satsningen på scenen vid kassakroken kommer också att fortsätta.
-I fjol hade vi mycket reggae och annat som riktade sig till den yngre publiken och vi kommer att ta ytterligare steg för att locka unga ner till kassakroken. Exakt vad som kommer att ske kommer vi att arbeta fram med samtliga inblandade, berättar Sebastian Swärd.
Vad gäller marknadsföring så kommer man i år att ta till gammalmodiga metoder.
– Förutom den traditionella marknadsföringen så kommer vi att köra runt i en bil med en megafon på taket. Vi kommer att rulla runt i skånska städer då de har olika arrangemang. Det är en kul idé som vi tror kan få folk att resa till Landskrona, säger Swärd med ett leende.
– Förutom att föra ut budskapet om karnevalen så kommer vi naturligtvis att pumpa ut sambamusik på hög volym ur högtalarna.
Ett tag såg det ut som att det inte skulle bli någon karneval. Men sedan Olle Larsson tilldelats arrangemanget har det hänt mycket. I veckan träffades först de stora sponsorerna och på fredagen var det stormöte.
– Här skiljer sig inte karnevalen från tidigare år. Vi gör den tillsammans vilket betyder att vi träffas emellanåt. Vi har alltid varit lyhörda och det är en av anledningarna till att karnevalen blivit den succé som det är idag, avslutar Olle Larsson.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser