Annons

Hamnade på 490:e plats i telefonkön

Ibland överträffar som bekant verkligheten dikten eller som i detta fall, SVT:s humorprogram Hipp hipp.
– Du har plats 490 i kön.
Det är alltså ingen replik i en sketch av Anders Jansson och Johan Wester, utan svaret som häljarpsbon Ann Gomér fick när hon på tisdagen försökte komma fram till försäkringskassan.
– Tänk att de ens har så många platser i kön, säger Ann Gomér lika förbluffad som road av faktumet.
– Jag hade egentligen bara en enkel fråga, då jag inte hört något angående min anmälan om vård av barn som jag skickat in i början av december, berättar hon som av förklarliga skäl lät ärendet anstå.
Försäkringsdirektör för kundcenter och självbetjäning
, Ann Persson-Grivas beklagar väntetiderna som råder.
Vi är inte alls tillfredsställda. Vi rekryterar och utbildbar ny personal, säger hon och berättar att man under tisdagen betjänade 65 000 kunder.
– I måndags och tisdags var det exceptionellt många som ringde oss. Och just frågor kring föräldraförsäkringen har ett högre tryck.

Att hamna på 490:e plats i en telefonkön kan dock få den tålmodigaste att bli en smula gramse. Förklaringen ligger delvis i att försäkringskassans handläggningssystem och kundcenter förra måndagen råkade ut för ett större haveri, vilket gjorde att man tvingades stänga ner växeln.
Det har gjort att vi släpat efter. 490 låter illa men man ska betänka att vi vid högtryck har över 300 handläggare som svarar i telefon. Händer det igen är min rekommendation att man hänger kvar någon minut och är trycket fortsatt högt så ska vår “call back-funktion” träda i kraft. Det vill säga att kunden får ett erbjudande om att vi ringer tillbaka, säger Ann Persson-Grivas och tröstar alla kunder och kanske främst de med kontantkort till mobilen att det råder en enhetstaxa för 0771-nummer.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser