Annons

Rån orsakade stopp för kontanter på bussen

Strax efter klockan 19 på torsdagskvällen rånade en ensam yngling en stadsbuss i Landskrona. Rånaren hade en huvjacka på sig samt en uppdragen halsduk som täckte ansiktet vid rånet. Polisen har inget spår efter gärningsmannen men kommer att analysera den övervakningsfilm som togs på bussen vid råntillfället.

Det var på busshållplatsen på Pilåkersgatan som den mörkklädda ynglingen klev på tvåans buss och tog fram en kniv samtidigt som han skrek till chauffören att lämna över pengar. Föraren räckte då över en väska med sin egen plånbok samt 200 kronor i kontanter. Förutom chauffören satt det en passagerare i bussen.

Annons
 

Det inträffade innebar att bussbolaget Nobina valde att stoppa all kontanthantering med omedelbar verkan. Efter ett telefonmöte mellan uppdragsgivaren Skånetrafiken, Arbetsmiljöverket och fackföreningen på fredagen togs beslutet att återgå till det normala.
– Det kommer en hel del förändringar längre fram bland annat gällande betalning via sms. Dessutom kommer vi att fortsätta med våra jojo-kort. Men tills allt är klart så kommer vi att fortsätta att ta kontant betalning, meddelar Caroline Sjöholm på Skånetrafikens pressinfo.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser