Annons

Vatteläcka orsakade stängning av Eriksgatan

Under natten mot onsdagen sprang en huvudledning med vatten läck under Eriksgatan i höjd med Hvilans Möbler. Läckan har gjort att Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp NSVA, tvingats stänga av gatan för trafik i båda riktningarna.
– Så fort vi fått ändrat busslinjerna så stängde vi gatan mellan Föreningsgatan och Repslagaregatan, säger Rolf Olofsson på NSVA. Han räknar dock med att lagningsarbetet ska gå fort.
– Jag brukar inte säga hur länge vi stänger en gata men jag hoppas kunna öppna upp för trafik igen senast ikväll.

Under dagen upptäcktes även en vattenläcka vid Silvergården 11. Omfattningen på läckan är för närvarande något oklar. Reparation kan komma igång tidigast sen eftermiddag/kväll, meddelar NVSA, via sin hemsida. Vid reparationen kommer dock vattnet att stängas av vilket medför att de boende i höghusen, åldringsboendet “Blomstertäppan” med flera att bli utan vatten. När läckan är lagad och vattnet kommer tillbaka kan missfärgningar förekomma. Det är inte farligt men rekommendationen är att låta kranen rinna en stund så att missfärgningen försvinner.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser