Annons

Fler Lördagscaféer till våren

Under hösten har Kulturlaboratoriet arrangerat tre lördagscaféer i teaterrestaurangen. Dessa visade sig vara så populära att man nu beslutat att fortsätta även i år.
– Vi ville pejla läget för att se om intresset var stort nog och det har vi fått svar på. Det är många som säger att detta var något som de längtat efter, säger Per Eriksson som sitter i styrelsen för den ideella föreningen Kulturlaboratoriet.

På lördagscaféet har gästerna möjlighet att äta frukost eller ta en fika och samtidigt få ett stycke underhållning. Det har varit praktiskt taget fullt hus vid de tre caféerna under hösten. Senast var det Carl-Martin “Sture” Vikingsson, känd som sångare i Svenska Akademin samt duon Therese Ludvigsson och Petra Håkansson som underhöll.
– Vi vill försöka att locka en blandad publik, säger Jeanette Höljefors, ordförande i arrangörsföreningen och förklarar.
– Det känns som att de som besökte café 31 tidigare har hittat tillbaka. Nu ska vi försöka locka hit fler, gärna yngre.

Annons
 

Årets första café öppnar i Teaterrestaurangen lördagen den 12 februari och sedan kör man tio lördagar fram till helgen innan påsk. Vem eller vilka som kommer att står för underhållningen är inte klart.
Det är något som vi ska planera in nu. Vi har kontaktat andra kulturföreningar och fått positiva signaler om att de eventuellt vill vara med. De kommer då att få ett utmärkt skyltfönster att visa upp sig i, säger Peter Cemjack i Kulturlaboratoriet.
– Det kommer dock att bli två olika akter vid varje tillfällen, allt för att locka en så bred publik som möjligt.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser