Annons

Julcupen en tradition som består

Under tre decennier har det arrangerats julcup i Landskrona idrottshall. När Landskrona BoIS valde att låta sin långa tradition gå i graven var BK Landora inte sena att överta stafettpinnen. – Det är faktiskt femte året som vi arrangerar Landoras 99-Cup, så en viss rutin börjar vi få, säger cupgeneral Janne Stenblom om den välorganiserade fotbollsturneringen. – I år har vi dessutom fått överta BoIS gamla tid vilket inneburit att vi kunnat utveckla med en julcup på tisdagen för de yngre åldersklasserna. Som namnet antyder är 99-cup endast för spelare födda 1999 eller senare och de 20 lagens spelare bjöd under måndagens 44 matcher på massor av spelglädje, stolpträffar, en och annan tår och mängder av spektakulära mål följt av kreativa målgester. Återkommande deltagare är Svalövs BK vars elvaåringar bland annat tränas av den forne landslagsstjärnan Andreas Jakobsson. – Idrottshallen är utmärkt för ändamålet och arrangemanget med inmarsch, dj:s och ett välsmord organisation gör detta till årets bästa cup. En annan fotbollsspelare med påbrå från Svalöv fanns på läktaren och följde matcherna. – Jag har faktiskt tränat en del med Landoras P11:or, förklarar BoIS otursdrabbade forward, Niklas Nielsen, som nyligen slagit upp sin korsbandsskada och inte räknar med spel under hela den kommande säsongen. – Jag får trösta mig med detta. Det här är riktigt kul och idag hoppas jag att både Svalöv och Landora tar sig vidare till slutspel, menar Niklas Nielsen. Niklas skulle bli bönhörd då de båda lagen skulle träffa på varandra i semifinalen. En match där arrangörsklubbens lirare till slut efter massor av dramtik drog det längsta strået och vann med 3-2. I finalen ställdes BK Landora mot suveräna malmölaget BK Olympic som krossat allt i sin väg inte minst Helsingborgs IF i den andra semifinalen med 5-1. Finalen skulle dock bli jämn och mycket välspelad. Landora kvitterade gästernas ledning och hade sedan bud på 2-1 men istället kunde Olympic kontra in såväl 2-1 som slutresultatet 3-1. På plats passar Landskrona Direkt naturligtvis på att pressa Andreas Jakobsson på om det blir Svalövs elvaåringar eller Superettanlaget Ängelholms FF när utesäsongen drar igång efter nyår. – Den frågan passar jag på i ytterligare några dagar, svarar Andreas Jakobsson med ett leende.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser