Annons

S-förslag om ÖV-huset röstades ner

Fullmäktige gjorde tummen ner för Socialdemokraternas förslag att öppna ÖV-huset för de boende på Öster.
– Detta är bara ett i raden av förslag för att försöka komma tillrätta med utanförskapet och ungdomsarbetslösheten. Vi påstår inte att vi har lösningen på alla problemen, men vi försöket åtminstone medan den styrande Treklövern svarar med jasså, konstaterade kommunalrådet Niklas Karlsson (S) när frågan debatterades i kommunfullmäktige.
– Cityidrotten finns redan i området och öppnandet av en ny samlingsplats löser inte problemen, poängterade kommunalrådet Cecilia Brorsson (S) och refererade till de satsningar som föreslås i utredningen ”Vägval Landskrona”.
– Vägval Landskrona innebär att man vill rulla ut villamattor på campingen och jag förstår inte hur det hjälper de boende på Öster, replikerade Niklas Karlsson och påpekade att kommunen även har ansvar för de som redan bor i kommunen.
Omröstningen slutade med 30 mot 21 för kommunstyrelsens förslag efter det att Sverigedemokraterna röstat med Treklövern medan Marko Huttunen (M) lade sin röst till stöd för motionen.
När det gäller ÖV-huset så planeras här ett ungdomsprojekt med inriktning på arbete i vilket Landskrona BoIS samarbetar med ägarna Landskronahem, HSB samt Svenska hus.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser