Annons

Eliten i rytmisk gymnastik tävlade

I helgen har den absoluta eliten i svensk Rytmisk Gymnastik varit på plats i Jönköping för att tävla Svenska Cupen. Både de 12 bästa juniorerna och seniorerna i Sverige var inbjudna. På plats fanns även några gymnaster från Belgien. De tre bästa gymnasterna från årets USM fanns även de i startlistan för att testa sina vingar bland de lite äldre flickorna.

För Landskrona Kvinnliga GF betydde det Emma Sandell på seniorsidan och Josefine Olsson som är årets svenska ungdomsmästarinna i RG bland ungdomarna/juniorerna.
– Josse fick delta i två grenar av fyra möjliga och hade valt tunnband och boll. Insatserna var inte felfria och Josse var inte helt nöjd, meddelar Jenny Engdahl-Petersson från Landskrona Kvinnliga GF som följde tävlingarna från domarbordet.
När resultatlistan efter tävlingen anslogs hade Josefine Olsson insatser resulterat i sjätte bästa resultat i både tunnbandet och bollen. Vilket lovar gott för framtiden, då Josefine blir just junior 2011.

Annons
 

Juniortävlingen vanns av Anastassia Johansson från SOL-flickorna som alltid sprudlar av energi och teknisk färdighet. För Emma Sandell inleddes tävlingen med boll. Boll är just Emmas favoritgren och hon hade höga förväntningar på sig själv. Lite darrigt var det på sina ställen men utan större incidenter. Poäng över 21. Band var nästa gren.
– Emma gjorde nog sitt livs bandprogram och lyste som en sol, då hon lämnade tävlingsgolvet.
Efter pausen var det dags för repmomentet som Emma också gillar. I mitten av programmet blev det lite okoncentrerade missar, men poängen var ändå över 20. Tunnband var sista grenen för dagen.
– Tyvärr var inte Emma “här och nu” och i tunnband missar man aldrig redskapet rakt ner, utan det rullar alltid i väg. Så Emma fick göra några riktiga 100-meters starter i programmet. Tyvärr drog detta ner en annars fin insats.Slutplacerinegn blev en 11:e plats. Vann gjorde “som vanligt” Therese Larsson från Örnsköldsvik.
– En underbart vacker och fantastiskt duktig gymnast. Årets upplaga av Svenska Cupen i RG var en av de bästa på länge. Mycket hög klass på alla tävlande och roligt med utländska gäster, berömmer Jenny Engdahl-Petersson.
Ida Nordehammar coachade LKGFs gymnaster under helgen.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser