Annons

Jekyll & Hyde i musikal på teaternI Malmö Operas uppsättning ser vi Christer Nerfont i den minst sagt schizofrena huvudrollen. Foto: Markus Gårder

Direktens krönikör Connie Mantrell har varit på musikal i Landskrona. Jo, du läste rätt. Det är Malmö Opera som genom Landskrona Riksteaterförenings försorg bjöd på Jekyll & Hyde på lördagskvällen. För dig som missade den kan vi tipsa om att de kör den en gång till på söndagen klockan 16.
Nedan kan du läsa vad Mantrellskan tycker om föreställningen.

– Den vackert upplysta teatern i sin finaste vinterskrud inväntar oss. Jag får en plats ganska nära planen precis vid mittlinjen. Publiken strömmar till och strax innan tvärflöjten blåser i gång matchen hälsar speakerrösten oss välkomna. Det smäller ganska direkt. Matchen mellan de goda och de onda har börjat . Avbytarbänkar i chesterfieldmodell placeras ständigt lika strategiskt som både anfallare och försvarare. Fria byten är det som gäller. Dagens uppställning har sin bas på Malmö opera men turnerar i regionens alla hörn . Första halvlek ger intryck av att vara en nollnollmatch mellan BoIS och Sundsvall. Det gnetas och bägge lagen försöker men det blir liksom inget. Därför är det nästan en lättnad när det i halvtid blir tillfälle att mingla. Korven verkar vara slut men man har både vin och tilltugg för de som önskar. Vi är många som köar och det blir lite brått att hitta sin plats igen just innan flöjten ljuder.

Annons
 

Pausen verkar ha gjort spelarna gott. Även om vissa hade en bländande teknik redan i första verkar hela laget ha kommit igång nu. Spelet böljar fram och tillbaka och det är svårt att sia om hur utgången ska bli. Det är dock aldrig någon tvekan om vem som är artisten. Bolltrollaren. C. Nerfont som tidigare spelat i både West Side & Duvemåla är fenomenal på topp. Med nästan klinisk elegans serverar han den ena delikatessen efter den andra. Utmanad av två vackra cheerleaders som vet hur man tar ton. På bänken sitter, står och ligger samma spelare och taktiken verkar inte förändrats på det området. Den nytillkomna supportern på rad 7 precis framför mig lever sig in i matchen och utsikten blir något sämre. Men takten ökas sista kvarten och Nerfont eliminerar sina motståndare en efter en . Matchen ser ut att vara klar men det är inte över förrän den tjocka tanten sjungit. Plötsligt dyker en av motståndarna igenom och spelet tätnar. Det blir fem snabba skott på mål och alla går in. Nu går luften ur matchen. Flöjten ljuder en sista gång . Kvar finns bara den dallrande luft som applådåskorna framkallat. Nerfont och hans medspelare ska ha en eloge för en välspelad match. Och matchvärdarna på stans finaste teater får en applåd för sitt arrangemang. I morgon är det dags för returmatch. Se den! Heja BoIS!

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser