Annons

Tre medaljer på Skånska Mästerskapen

Det blev succè för Landskrona Simsällskap tre simmare i elitgruppen då dessa i helgen deltog på Skånska Mästerskapen i Qpoolen i Hässleholm.
– Det blev en bra start på höstsäsongen och när det blev skarpt läge för första gången så simmade LS simmarna riktigt snabbt, säger Alexander Ström, chefstränare i LS.

Johan Norén (1986) hade prickat formen formidabelt när han på lördagen slog till med ett nytt personligt rekord och ett silver på 200m fjärilsim när han noterade 2.11.00. En tid som var 97 hundradelar bättre än tidigare noterad bästatid som han gjorde 2006.
Han följde upp sin fina lördagssimning med att bli femma på halva distansen och för första gången spränga 1-minutgränsen. Tiden på 100m fjärilsim blev otroligt fina 59.56 vilket är en sänkning av personliga rekordet med halvsekunden.
Johan gjorde även ett fint lopp på 200m frisim med tiden 2.04.44.

Annons
 

Lovisa Klarèn (1992) var andra LS:are att visa fin form i Hässleholm. På 200m ryggsim simmade hon in som tvåa och med tiden 2.23.84 kvalade hon in till SM på distansen. Ett starkt och jämnt lopp där tiden även var personligt rekord.
Lovisa simmade även hem ett omdiskuterat brons på 50m ryggsim. Tidsmässigt var hon tvåa i mål men måldomaren dömde en tjej före. Tiden 30.04 blev Lovisas tid vilket är den fjärde bästa i karriären. Hon utmärkte sig även på 100m medley med 1.08.61 och 50m fjärilsim med 29.92 som båda var personliga rekord.

Caroline Andersson-Ekström (1994) var tredje deltagare från Landskrona. “Carro” har dragits med skador och haft mycket rehab under hösten. Trots det simmade hon bra på 50m ryggsim med tiden 34.06 vilket var personligt rekord. Hon gjorde även bra simningar på 50m fjärilsim med 30.34 och 100m frisim med 1.02.83.

Det var en liten men vass trupp i helgen. Det är skönt att se att den träning vi gjort har lönat sig. Johan hade en galet bra helg med personliga rekord på sina två paradgrenar. Lovisa gör flera bra lopp och visar en stabil simning. Det bådar riktigt gott inför SM, avslutar en positiv Alexander Ström.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser