Annons

Klartecken för en digital salong Kulturhus öppnar upp även för teaterrestaurangenDe tre senaste somrarna har det visats utomhusbio i Teaterparken. Nu kan en alldeles ny biograf, ett så kallat digitalt hus, komma att byggas på platsen.

Lagom till jubileumsåret 2013 kan en ny modern biograf se dagens ljus i Landskrona. På måndagskvällen tog fullmäktige ett stort steg närmre förverkligandet av ett “digitalt hus” i anslutning till Landskrona teater. Det var enig församling som efter två ajourneringar yrkade bifall till socialdemokraterna Leif Olin och Niklas Karlssons motion “Satsa på bio i Landskrona”.

Det var i den sista frågan under den fyraåriga mandatperioden som det smått kulturhistoriska beslutet togs.
– Det är hedrande att efter fyra år på avbytarbänken få vara med om detta. Är det rent av början på något nytt?, funderade Leif Olin som suttit som ersättare i fullmäktige den gångna perioden.
– Jag vill understryka att det inte enbart handlar om traditionell film, att gå på bian. Det är en satsning på rörlig bild, både att uppleva och skapa själv, poängterar Leif Olin.

Annons
 

Även mötesplatsen i sig framhålls i motionen och samverkan med teaterns verksamhet, inte minst eftersom det skall innehålla en “riktigt godkänd teaterrestaurang”. Något som i sin tur är tänkt att bidra till finansieringen tillsammans med stöd från regeringen som nyligen gått ut och utlovat 60 miljoner kronor under en fyraårsperiod för att digitalisera mindre biografer.
– Jag har själv träffat flera duktiga entreprenörer som är villiga, för att inte säga hungriga, efter något kul projekt att sätta tänderna i, säger Leif Olin och syftar på restaurangen.

Bifallet till motionen innebär konkret att en arkitekt nu ska utses för att ta fram underlag och förslag till hur det “digitala huset” kan införlivas på platsen. Dessutom ska en projektgrupp tillsättas som ska leda arbetet och senast under våren 2011 ska förslaget presenteras.
– Jag är övertygad om att ett digitalt hus blir en viktig tillväxtfaktor för Landskrona. Något som kan få folk att flytta hit, säger Leif Olin som gläds åt konsensusen.

För att understryka enigheten äntrade såväl Stefan Olsson (SD) och Birgitta Persson (M) talarstolen och gav oreserverade stöd åt motionen.
– Detta är något vi alla längtat länge efter i kulturnämnden, avrundade den tillsynes glade och nöjde kulturpolitikern och nämndsordföranden Birgitta Persson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser