Entreprenör satsar på outletmarknadMångsysslare startar eget igen

Tidigare har Biljana Jewrem haft såväl skönhetssalong som café i Landskrona. Efter ett par år i skolans värld har entreprenören i henne åter vaknat till liv. Mångsysslaren har åter startat eget, denna gång en outletmarknad.
– Jag och en kompis har varit runt på massor av loppmarknader och konkursutförsälningar. Från och till i tre år har jag funderat på att öppna i Landskrona och förra helgen slog jag upp portarna här, säger Biljana och visar runt i lokalerna i det lilla huset bakom den gamla järnvägsstationen.
– Jag kollade på andra lokaler men denna ligger så pass centralt så jag tror att folk kommer att ta trapporna över viadukten eller cykla runt.

Inne i lokalen finns både nya varor och loppisprylar och det är inte Biljana själv som säljer.
– Här kan vem som helst hyra ett bord eller två och man kan göra det en, två eller tre dagar. Och jag måste säga att jag är överraskad över hur många säljare som visat intresse, säger hon och skrattar.
– Faktum är att vi hade hela 250 kunder här i lördags och i söndags var det 129 som kom.

En aspekt som Biljana är noga med att framhålla är den miljömässiga.
– Tidigare var svenskarna mycket av en slit och släng-folk. Men vi har blivit mycket mer miljömedvetna. I stället för att köra grejerna till tippen så tänker allt fler på att man kanske kan sälja prylarna eller byta dom mot något som man själv vill ha. Och det tycker jag är bra.

Det har dock inte varit alldeles enkelt för Biljana att få igång verksamheten.
– Det är så mycket som ska kontrolleras. Brandsäkerheten tillexempel, den har kostat en hel del i såväl avgifter som skyltar och brandvarnare. Men nu är allt färdigt. Jag har till och med fått tillstånd av miljöförvaltningen att sälja lite kaffe och kakor.

Att hon är en driftig affärskvinna märks inte minst då vi lämnar lokalerna.
– Det verkar som att jag fått killarna som jobbar där att flytta järnvägsvagnarna, säger Biljana och pekar på några vagnset.
– De kan ju inte stå där och skymma sikten för de som kommer över viadukten. Så jag sa till dom att flytta på dom och de verkar lyda, avslutar Biljana med ett skratt.

Till arkivet