Annons

Kyrkan och ödlor i OnsdagsAkademin

I veckan föredrog kyrkoherde Bengt Karlgren i frimurarnas OnsdagsAkademiom om att vara kyrka i en föränderlig värld.
Ett mycket intressant föredrag som många entusiastiska åhörare kom och lyssnade till, meddelar programansvarige Benny Jönsson.

Bengt Karlgren berättade bl.a. om Landskrona församling som idag kännetecknas av mångfald och de ”parallellkulturer” som blir när människor med olika bakgrund och religion lever tillsammans. En mångfald som både styrker och berikar men som också utmanar och ibland till och med provocerar med både likheter och olikheter.
– Ett mycket tänkvärt föredrag med speciell vinkling på kyrkan roll i Landskrona, menar Benny Jönsson.

Annons
 

En lotusblomma, en haj och en ödla ?

Som nästa föredrag i OnsdagsAkademin kommer fysikprofessor Peter Apell och berättar om hur naturen utvecklats industriellt så att vi idag kan imitera naturen själv. Vatten som inte fastnar på en yta, simdräkter nästan utan motstånd och tejp som fäster så starkt att man kan tejpa ihop operationssår och ta bort det igen.

Lotuslomman, hajen och ödlan har det gemensamt att de inspirerat till utvecklandet av material med unika egenskaper. Professor Apell kommer att berätta om hur biomimetik blir en allt viktigare gren i framtidens ingenjörskonst.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser