Annons

Skön hemmapremiär för Falcons

Det dröjde till en bit in i tredjeperioden innan alla nervknutar släppte och Falcons kunde springa ifrån till en välförtjänt seger i hemmapremiären.
8-3 skrevs slutresultatet efter skön ”ketchupeffekt” i slutperioden mot talangfulla och tillika topptippade Skoghalls IBK.
Möjligen var det rutinen som till slut fällde avgörande även om Falcons hade greppet om matchen från första nersläpp. Redan efter styvt tre minuter kunde Tobias Blixt göra 1-0 samtidigt som det fanns två bollar på plan. Lama protester från gästerna hjälpte föga.
När sedan Falcons visade styrka och i numerärt underläge, växlade tempo, och snyggt går upp och gör 2-0 tror många av de 519 personerna i publiken att detta ska bli en tämligen enkel resa. 20 sekunder senare var man tillbaka i nagelbitarstadiet då gästerna reducerat.
Kvitteringen skulle komma i andra perioden, strax därefter svarade Fredrik Glans för matchens delikatess då han ”köksvägen” gjorde 3-2.

Gästerna fortsatte att ligga högt med laget och var snabba till att ställa om. 00.45 in i tredjeperioden fick Skoghall åter luft under vingarna när en totalt skymd Anders Billqvist i hemmamålet fick plocka ut bollen ur nätmaskorna.
Det var lite typiskt för samtliga deras mål. Snabba omställningar samtidigt som jag var skymd, säger den karismatiske hemvändaren som inför tredje perioden gick ut till speakern och greppade mikrofonen och uppmanade publiken till stöd.
– Och det fick vi!, säger Anders som har alla förutsättningar att bli en riktig publikfavorit i Idrottshallen i vinter. För om spelarna på plan var nervösa så var publiken också inledningsvis lite ringrostig.
– Det var proppen ur, säger målvakten som sedan kunde fira fem raka Falconsmål med att gå på händerna och bjuda på sig.
– Det har varit ett jäkla tryck på killarna, förklarar Anders sedan Falcons favorittippats av såväl seriekonkurrenter som media.
– Nu lättar trycket. Vi är inne i stimmet, avslutar han jublande glatt.

Annons
 


Rickard Jakobsen ser till så att sargen är på plats. Nya programbladspartnern hade skapat en fräsch produkt.


Anders Billqvist i hemmamålet gjorde ett par fina räddningar men var stundtals sysslolös då det var Falcons som ägde mest boll.


Alexander Nede hade en tuff hemmadebut i Landskrona. Bortglömd i laguppställningen i programbladet samtidigt som gästerna delade ut en fläskläpp…


…en och annan tuff tackling mot honom.


Det gäller att inte tappa fokus.


Anders Lindberg var åter stabil.


Det kan bli en riktigt rolig vinter i Landskrona tillsammans med Michael Henriksson, Rickard Jakobsen och de övriga Falconsspelarna.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser