Annons

15-åring växer till sig Med salta pinna och Pommac serverad av kurator Helen Jönsson firade elever, lärare och föräldrar att Alléskolan fyllt 15 år och samtidigt utvidgar med nya lokaler i Villa Fridhill.

För femton år sedan invigdes Alléskolan i Landskrona med pompa, ståt och Siw Mamkvist. Jubileet firades rejält på fredagen tillsammans med det faktum att man utvidgat och nu även flyttat in i nya lokaler i Villa Fridhill intill skolan.
– Anledningen till att vi behöver fler lokaler är att vi från och med höstterminen även har sjätteklassare, säger skolans rektor Gunilla Bengtsson.
– Vi har nu sammanlagt 265 elever som går från ettan till sexan och det är lagom.

Dagen till ära hade man bjudit in Cirkus Saga från Malmö som först bjöd på underhållning inne på Folkets Hus och sedan utanför Villa Fridhill just innan Barn- och ungdomsförvaltningens ordförande Tomas Johansson invigde lokalerna.
– Det är inte den första skolan jag inviger i staden men det känns ändå stort att stå här och se alla glada miner, sade Tomas just innan han skulle klippa snöret.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser