Annons

HER visas ikväll

Ikväll klockan 18.30 berättar Birgitta Liljeqvist, bildpedagog och konstnär om Candice Breitz och introducerar videokonstverket HER som just nu finns på Kasernplan.
Verket Her av den internationellt uppmärksammade samtidskonstnären Candice Breitz har sedan hösten 2009 turnerat i Sverige. Det är första gången i världen som hennes verk presenteras i ett mobilt utställningsrum. I Her har konstnären samlat några av de karaktärer som skådespelerskan Meryl Streep har gestaltat under sin karriär. Genom Henne kommer besökarna i kontakt med vad det är att vara kvinna i vår tid, vad en kvinna är eller snarare formas till. Utställningen, som är samproducerad av Riksutställningar och Västra Götalandsregionen, visas i den mobila konsthallen, kallad Mobila rummet. Med sin utställningsyta på ca 85 m² skapar den en plattform för utställningsmediet att möta ny publik på oväntade platser. HER visas i Landskrona till och med den 10 oktober och har samma öppettider som Landskrona museum: tis, fre-sön 12-17, ons-tor 15-20. Fri entré.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser