Annons

Dags för stipendieutdelning

Jaderska Musikfonden i Landskrona kommer också i höst att kunna dela ut en stor stipendiesumma – cirka 150 000 kronor. Summan är något mindre än de två föregående åren, då börsens uppgång slog igenom och fonden kunde dela ut rekordsumman 180 000 kronor. I år slår börsfallet igenom retroaktivt. Stipendierna delas som alltid ut den 2 november.

Det var Elisabeth Jaders födelsedag, och i sitt testamente förordnade hon att hennes kvarlåtenskap skulle bli en stiftelse med en musikfond. Fonden ska dela ut stipendier till ungdomar från Landskrona som studerar sång eller musik.

Vid det här laget har stipendierna delats ut i mer än femton år och mer än 1,8 miljon kronor har fördelats bland musikstuderande ungdomar. Numera kan också grupper och körer söka stipendier. Ansökningar till årets stipendieutdelning ska göras före den 15 oktober.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser