Annons

Gymnaster gjorde bra ifrån sig

I lördags avgjordes den tredje och sista Regionstävlingen i Rytmisk Gymnastik. Tävlingen hölls i Vinslöv och cirka 100 gymnaster fördelade på olika ålderskategorier var på tävlingsgolvet. Landskrona Kvinnliga GF kammade hem en bra skörd av medaljer. Det blev även klart vilka som går vidare till Götalandsmästerskapen som arrangeras i Glumslövs IH den 13:e november i år.

Ungdomsgymnasterna var först ut för dagen och det tävlades på fristående och rep. Landskrona Kv.GFs Josefine Olsson tog sig lugnt och koncentrerat genom båda sina program och tog hem guldmedaljen med ett rejält försprång till värsta konkurrenten Hannah Carlsson från Halmstad RG. Trea blev Emma Lindahl, LKGF, fyra Erika Gustafsson LKGF och femma Doruntina Goxhuli även hon LKGF. Alla fyra är kvalificerade att tävla Götalandsmästerskapen i november på hemmaplan.

Annons
 

Miniorerna körde även de fristående och rep, men obligatoriska program. Vann gjorde Agnes Elg-Appelros från Nevis RG. Silvret gick till Olivia Kristensson, Landskrona och även bronset till LKGF genom Wilma Mårtensson.
– Dagens glädjande överraskning stod blott 8-åriga Julia Olsson för. Hon gjorde två finfina framträdande och slutade på en mycket hedrande femteplats. Jätteduktigt!, anser Jenny Engdahl-Petersson från Landskronaföreningen.
Nicole Porovic blev nionde gymnast, Anna Lindahl 11:e och Meja Engdahl-Petersson 14:e plats.

Juniorerna tävlade sedan. Vann gjorde ohotat Isabella Losvik från Halmstad RG. LKGF hade två gymnaster med, det var Claudia Gunnarsson som blev 10:e gymnast och Isabelle Risberg 14:e. Dessa två tävlade i tunnband och boll. I seniorklassen vann Wiktoria Matulaniec LKGF före Emma Sandell även hon Landskrona. Båda gymnasterna hade lite missar så här i säsongs starten. Emma och Wiki är därmed också klara för Götalandsmästerskapen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser