Annons

Kulturskolan arrangerar skolbio

Hösten närmar sig med stormsteg. Denna årstid har de senare åren blivit synonym med skolbio. I år kommer stadens ungdomar i årskurs 8 att bjudas in till Bio Maxim och ”Jag köpte en regnskog”.  En film i regi av Jacob Andrén och Helena Nygren. En dokumentär berättelse där Jacob tänker sig tillbaka till grundskoletiden. Klassen han då gick i samlade ihop pengar och köpte regnskogsträd som skulle planteras i Sydamerika. Gjorde klassens insats någon skillnad? Jacob börjar gräva i saken och hans forskning tar med honom på en resa. Under resans gång ställs han inför olika frågeställningar.

Vad definierar en regnskog? Är hotbilden mot regnskogen likadan idag som för 20 år sen? Finns den över huvud taget kvar och i så fall var? Resan för honom till Sydamerika. I samband med filmvisningarna 22/9 – 24/9 så närvarar Jacob Andrén för att samtala om filmen med eleverna.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser