Annons

Niklas Karlsson kritisk till utebliven polisanmälan- Skyller Strandberg för att vara inkonsekvent

Oppositionsrådet Niklas Karlsson (S) reagerar starkt på att kommunen inte väljer att polisanmäla mutmisstankarna mot en hög tjänsteman. En affär som Landskrona Direkt avslöjade igår.
– Det är av högsta vikt att inga misstankar om brott får förekomma riktade mot kommunen och dess tjänstemän. Ett sådant handlande kan allvarligt skada allmänhetens förtroende för den kommunala förvaltningen. Självklart skall ärendet lämnas över till polis och åklagare, dundrar Niklas Karlsson.

Kommunalrådet Torkild Strandberg (FP) menar att Niklas hårda kritik beror på stundande val.
Jag ser Niklas inlägg som ett inslag i valrörelsen. Vi har anlitat ett externt företag och deras rekommendation är att inte anmäla, säger Strandberg.

Annons
 

Niklas Karlsson beskyller dock Folkpartisten för att vara inkonsekvent.
– När två Blåjackor knuffades i vattnet på badplatsen Cement var Strandberg inte sen med att kräva polisanmälan. “Att kasta någon i hamnen är inget annat än ett brott, och brott ska alltid polisanmälas”, skrev han i ett pressmeddelande. Händelsen inträffade under sommaren 2006, alltså strax innan valet senast och Torkild Strandberg ville då visa väljarna att han var en handlingens man, säger Niklas Karlsson.
Nu misstänks en hög kommunal tjänsteman för mutbrott, men i rollen som kommunstyrelsens ordförande nöjer sig Torkild Strandberg med att låta ett privat företag utreda anklagelserna. Sen sopas allt under mattan. Borta är handlingens man från 2006, angriper Niklas.

Hur skulle det se ut om vi gjorde polisanmälningar så fort det snackades på stan. Det skulle vara en fullständigt omöjlig roll som arbetsgivare, försvarar sig Torkild.

Det moderata kommunalrådet Cecilia Brorsson berättar att hon fått en muntlig redogörelse kring det inträffade och finner efter det som framkommit vid denna, ingen anledning att kommunledningen ska polisanmäla tjänstemannen.
I Landskrona ska minsta knatte som gör något i skolan anmälas för att vederbörande ska förstå konsekvenserna av sitt handlande, säger Niklas Karlsson som ännu inte själv hunnit ta ställning till om han ska göra en egen anmälan om kommunledningen väljer att avstå.
– Jag har inte ens hunnit fundera på det. Som jag ser det är det kommunens sak att göra det, avslutar han.

Läs mer:
Privatspanare utredde misstanke mot tjänsteman
Brott ej styrkt – kommunen väljer att inte polisanmäl

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser