Annons

Samhällstjänst för butiksrån

Den artonåring som i slutet av maj försökte råna butiken ICA Krysset har av Lunds tingsrätt dömts till villkorligt och 120 timmars samhällstjänst. Han ska också betala skadestånd på 18 137 respektive 14 300 kronor till kassörskan och butiksföreståndaren som drabbades vid rånförsöket. Artonåringen uppgav att han spelat bort 30 000 kronor på spelautomater och kände sig tvungen att försöka ersätta dessa pengar när hans föräldrar började undra. Därför maskerade han sig och utrustade sig med en leksakskniv av plast för att råna ICA-affären. Några pengar fick han dock inte tag på, butiken hade ett låst kassasystem, varvid artonåringen flydde, gjorde sig av med kniven som inte har återfunnits och greps kort senare av polis.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser