Annons

Inspiration för pedagoger

Närmare 700 pedagoger från kommunens alla skolor lät sig inspireras av socionomen Mia Bengtsson föreläsning om motivation.
– Jag känner inte igen den negativa bilden av de svenska skolan som skolministern Jan Björklund målar upp, berättade hon i en paus och blickade ut över deltagarna som just lyssnat till hennes föredrag.
Jag möter motiverad och engagerad personal på mina föreläsningar och förstår inte varför man alltid skall lyfta fram det negativa, påpekade hon och skakade lätt på huvudet när betyg i skolan kom på tal.
Vi reagerade mot våra föräldrars och lärares auktoritära stil när jag växte upp, det är väl inget vi vill ha tillbaka, svarade hon retoriskt och påpekade att såväl lärare, elever och föräldrar i stället skall peppas och uppmuntras i sitt arbete
Gårdagens inspirationsmässa för förskola, skola och fritidshem i Landskrona hade som syfte att visa upp exempel på olika pedagogiska insatser inom skolan.
Här finns 30 olika stationer med olika arbetssätt, förklarade Pia Gagner som tillsammans med Yvonne Nilsson, Inger Johansson och Lisbeth Månsson höll i trådarna för mässan.
Tanken är att personalen skall utbyta erfarenheter och visa upp en del av alla de goda exempel som finns i verksamheterna, betonade Lisbeth Månsson och förutom utställningar hölls workshops, ”rundabordssamtal” och materialdemonstration i anslutning till mässan.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser