Annons

Myten om en idrottsstadIdrottsledare efterlyser satsningar

Tidigare har Landskrona profilerat sig som en idrottsstad vad gäller dess faciliteter, i all fall från kommunalt håll. Detta är dock en myt enligt flera inom idrottsrörelsen och nu efterlyser bland annat Landskrona BoIS ordförande Kenneth Håkansson större satsningar. I fråga om sin egen förening vill han nå en överenskommelse med Landskrona stad som innebär att arenan där BoIS spelar byggs om och därmed får den status som krävs för att elitspel ska få lov att bedrivas.
– Skulle vi gå upp i allsvenskan redan till nästa säsong så krävs det en del omedelbara åtgärder om vi ska få tillstånd spela våra matcher i Landskrona. Det handlar bland annat om värmeslingor i gräsmattan samt övertäckning. Dessutom krävs det en hel del arbete på läktarna, säger Kenneth Håkansson som vill se en bred politisk lösning av frågan.

I ett längre perspektiv vill föreningen antingen helrenovera anläggningen eller bygga nytt.
– Vi håller från klubbens sida på att diskutera olika alternativ och kommer att presentera förslag under hösten, säger Kenneth Håkansson.

Annons
 

I och med att det är valtider så syns politiker ute på gator och torg för att övertyga medborgarna. Det är dock få som pratar högt om satsningar på fritids- och idrottssidan. En som är konfunderad över detta är Fotbollförbundets ordförande Lars-Åke Lagrell som gästade Landskrona i veckan.
– Det är oerhört många som är engagerade i idrottsrörelsen och det parti som på allvar satsar på fritid- och föreningsverksamhet har många röster att vinna. Därför är jag förvånad att det är så tyst, säger Lagrell och Håkansson håller med.
– Vi måste börja diskutera dessa frågor på allvar. Idrottsrörelsen är oerhört viktig för stadens utveckling och välbefinnande.

En som håller med både Kenneth Håkansson och Lars-Åke Lagrell är Gunnar Nilsson, ordförande i Landskronas idrottsföreningars samorganisation, LISA.
Det är knäpp tyst från politikerna, säger Gunnar Nilsson och fortsätter upprört.
– Det presenterades fina bilder på en ny hall ute vid Idrottshallen för snart ett år sedan men den verkar det inte finnas tjugofem kronor till idag.

Och enligt Gunnar Nilsson är det just hallar som är den stora bristen i Landskrona idag.
– De byggde GA-hallen men den ersatte två andra hallar. Vad vi behöver är minst en helt ny hall. Politikerna vill att det ska flytta hit mer folk och de som man vill ska flytta hit är ofta engagerade i föreningslivet. Men frågan är var de ska idrotta?, undrar ordföranden.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser