Annons

Klart med bygglov för Peab-hus på Nyhamn

Nu är det fritt fram för Peab att börja bygga de två fastigheter på Nyhamn som bland annat ska inhysa 52 lägenheter. Detta står klart sedan byggnadsnämnden godkänt den nya bygglovsansökan som Peab lämnat in. Först ska dock företaget kontakta samtliga av de som lämnat in intresseanmälningar till bostäderna.
– Vi räknar med att ha materialet klart innan jul och därefter kommer vi att kontakta alla, säger Christian Dahlman, regionchef på Peab.
Han är optimistisk vad gäller försäljningen men vill inte säga exakt när byggnation kan komma på tal.
– Bankerna kräver att cirka 60% av lägenheterna ska vara sålda innan de beviljar lånen men det är många som hört av sig sedan projektet drog igång. Därför blir jag mycket förvånad om vi inte kan sätta spaden i marken under 2011.
I en av byggnaderna kommer det att bedrivas verksamhet.
– De direktiv vi har att gå efter är att de båda verksamheterna ska tillföra området så mycket som möjligt. Samtidigt måste man lägga i vågskålen vad som tillför de boende gentemot de som besöker platsen. Ett café kanske tillför mycket till besökare medan en butik gynnar de som bor där. Vi får helt enkelt fundera på detta och ta beslut längre fram, avslutar Christian Dahlman.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser