Nybyggnation högt på dagordningen i Glumslöv

Per Lindblom rastar sin hund i förmiddagssolen och njuter av de mogna plommonen i den lilla villaidyllen i Glumslöv. På frågan om viktiga valfrågor från sin horisont blir han först personlig.
– Där jag köpte mitt hus 2004, vid Nannagården, lovade kommunen att ta hänsyn vid ny bebyggelse, berättar han.
– Men man sålde tomterna och byggde på höjden så att man numera inte kan se ett skit, säger han och saknar ljusen från förbipasserande båtar på ett mörkt sund.
Om jag hade haft möjlighet skulle jag stämma kommunen för detta, men det handlar om för stora pengar, menar han. Och på ett sätt förstår han också kommunens handlande.
– Det handlar om ren business, menar han och är ändå kritisk för att han inte fått de avstånd mellan tomtgränserna och husen som han efterfrågat utlämnade. För Glumslöv som helhet menar Per Lindblom att det klagas på underhåll av cykelvägar och trottoarer på sina håll.
– Annars är det ett lugnt samhälle med många rika invånare, säger han.
– Men man måste ha bil, att åka med bussen och veckohandla blir jobbigt.

Ikväll kl. 19.00 kommer politiker från samtliga partier representerade i fullmäktige till Glumslövs församlingshem för att delta i en valdebatt. Moderator är kyrkoherde Anna Eklund.

Följande kandidater till Landskronas kommunfullmäktige bor i Glumslöv: Lars Carlsson (S), Leif Andersson (S), Ylva Nordberg ( C ), Sven-Åke Persson ( C ), Thomas Berg (FP), Magnus Andersson (FP), Paavo Frick (FP), Inga Jansson (FP), Angelika Andersson (MP), Kerstin Stråmark Johansen (M), Lennart Pettersson (M), Jan Nimmermark (M).

Till arkivet