Annons

“Henkeeffekten” fortsätterProgram om tränaren och Landskrona visas i 80 länder

Den uppmärksamme besökaren på Idrottsplatsen då BoIS mötte Väsby senast lade märke till ett filmteam som noggrant följde matchen i allmänhet och tränaren Henrik Larsson i synnerhet. Vad de flesta inte vet om är att resultatet av filmandet kommer att visas i inte mindre än 80 länder.
– Det är ett program som heter FIFA Futbol Mundial och det visas på Viasat Fotboll, säger Kurt Hultqvist, pressansvarig för BoIS.
– Men det kommer inte bara att handla om Henrik Larsson. Det blir mycket Landskrona, säger Kurt och berättar vidare.
– Vi var bland annat uppe i gamla vattentornet och ute på Gråen. Vindmöllorna där var mycket intressanta tyckte filmteamet. Dessutom var det karneval när de var här så det fick vara med om något riktigt annorlunda.

Det är dock inte bara Henrik Larsson som är med.
– De intervjuade även sportchefen Mats Aronsson om hur det gick till när BoIS värvade Henke. Sen intervjuas även Linus Malmqvist som berättar lite om hur Henrik är som tränare.

Annons
 

Det var egentligen bara en sak som gjorde teamet besviket.
– De var så förvånade att de inte hörde någon spela ABBA-musik. Då berättade jag att de spelat på Strandpaviljongen och så visade jag bilder från händelsen, skrattar Hultqvist.
– När jag sedan visade dom Strandpaviljongen blev de eld och lågor och undrade till och med om någon av “ABBORNA” bodde i Landskrona.

Programmet som kommer dock mest att handla om Henrik Larsson.
– Vi har gått genom Henriks karriär och ville visa vad han gör nu och varför han hamnade i just Landskrona, säger Richard Milway och berättar vidare att programmet ska vara klart för sändning inom kort.
– Avsnittet kommer att visas första gången den första veckan i augusti och därefter gå i repris veckan ut. Det kommer att bli mycket Henrik Larsson, säger Richard Milway och tackar för gästvänligheten.
– Det var roliga dagar i Landskrona som verkar vara en fantastiskt stad.

Kurt Hultqvist kan inte låta bli att fundera över vad som hänt sedan Larsson blev tränare i BoIS.
– Det är inte bara dessa killar som varit här. Förra veckan var det ett TV-team från Celtic som var och filmade. Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Jag tror inte vi förstår riktigt hur stor Henrik Larsson är i fotbollsvärlden. Och nu är han här i Landskrona.


Ett engelskt filmteam var på Idrottsplatsen då BoIS mötte Väsby för att ta reda på mer om Henrik Larssons äventyr efter den aktiva karriären.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser