Annons

Magiskt när Landoriter vidgar sina vyer

BK Landoras elvaåringar samt en handfull ungdomslag till från Landskrona befinner sig just nu i Göteborg och vidgar sina vyer. ”Möt världen”, är något av temat på Gothia Cup, världens största ungdomsturnering i fotboll, som i år har rekordmånga, 72, nationer representerade.

När Direkten ber Landorapågarna beskriva sina intryck från fotbollsfesten så haglar superlativen – maten, planerna, de nyvunna kompisarna i Brommapojkarnas 15-årslag, sovsalarna man bor i, motståndarna och inte minst invigningen med dess mastodont fyrverkeri målas upp i härliga ordalag. Så pass att tränaren Tomas Mårtensson får påminna om den inställda premiärmatchen.
– Vi skulle ha mött ett lag från Venezuela men de fick inte lämna sitt land, berättar Jonathan Rosengren som sett fram emot matchen länge.
– Sen den dagen lottningen blev klar, suckar han som istället fick heja fram sina lagkamrater i det andra Landoralaget till en 5-0 seger mot Maharashtra från Indien.

Annons
 

Premiärmålskytt för landoriterna blev Joel Olsson.
– Jag fick en fin passning av Osama, gjorde en överstegsfint innan jag drog på. Det kändes väldigt bra att se när bollen gick i mål, säger han och skiner i kapp med solen över Hedens planer.
– Vi har haft en otrolig tur som fått spela alla våra matcher här mitt i centrala Göteborg, säger tränare Mårtensson och mittfältaren David Stenblom summerar vistelsen så här pass långt kanske bäst när han säger.
– Allt är bara så magiskt.

På onsdagen stod det klart att båda lagen från Landora gått vidare till a-finalspel. Det något märkliga är dock att de båda lottats så att de får möta varandra.
– Här spelkar vi i världens största fotbollsturnering och så får vi möta varandra i ett så tidigt skede. Vad är oddset för det?, frågar sig Tomas Mårtensson.

Den interna matchen vanns av Landora 1 som ställdes mot Accademia Gaggiano tidigt på torsdagen, en match som Italienarna vann med 7-0.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser