Krossat glas nergrävt på lekplatsRen tur att inga barn kom till skada

Mängder av vassa glasbitar var nergrävda på den populära lekplatsen på Axeltofta koloniområde.
– Uppskattningsvis rör det sig om glaskross från ett tiotal vinflaskor som medvetet gömts i sanden, säger en upprörd Eva Gylling, kassör i koloniföreningen.
Polisen rubricerar händelsen som försök till misshandel.
Det är ett fruktansvärt tilltag. Hade något barn kommit till skada hade vi betecknat det som grov misshandel, säger Roland Friberg vid polisen i Landskrona.

Nu upptäckte några kolonister nidingsdådet och kunde spärra av lekplatsen och samla upp merparten av skärvorna. Under förmiddagen genomsöktes och iordningställdes lekplatsen av kommunens personal men när Direkten kom till platsen glimmade det av små glasbitar lite varstans i gruset.
Vi får omgående titta på det och skulle det behövs får vi byta ut allt grus, säger Lotta Wiklund, koloniförvaltare i Landskrona stad.
Lekplatsen måste genomsökas noggrant. Det kanske finns fler nergrävda skärvor. De vi hittade fanns runt den kombinerade klätterställningen och rutschkannan, berättar Eva Gylling och visar upp en back full av glasbitar som man plockat upp.
Lekplatsen är populär bland fler än kolonisternas barn.
Ofta går förskolorna i Häljarp hit och leker. Jag har aldrig varit med om detta tidigare och hoppas verkligen det var första och sista gången, poängterar Eva Gylling.

Någon misstänkt finns i dagsläget inte men däremot tror Eva att glaset hämtas från återvinningsstationen strax bredvid lekplatsen. Vid en närmare kontroll visar det sig att de olåsta glasbehållarna är fyllda till bristningsgränsen.

Till arkivet