Annons

Nygammal dansk bagare tillbaka

Klockan 06.30 på tisdagsmorgonen slogs dörren upp till före detta danskens bageri upp på Suellsgatan och även denna gång är det en dansk, Kim Hansen, som står vid trågen. Han är dock ingen nykomling i Landskrona. Tidigare har han drivit caféverksamhet på såväl Café 31 som på Slottscaféet. Mest känd för Landskronaborna är han dock troligen för sin bod på Rådhustorget på lördagarna.

När Landskrona Direkt gästar på premiärmorgonen är han inte på plats men det är delägaren Anna-Lisa Spanowsky som säljer bullar och bröd av bara farten.
– Kim är i bageriet i Helsingborg. Vi har inte hunnit bli klara här nere men räknar med att kunna baka i Landskrona om en månads tid. Än så länge har vi alltså bara försäljningen i Landskrona, säger Anna-Lisa.

Annons
 

Hon verkar något förvånad över det stora antalet kunder.
Vi har inte gått ut med någon reklam eftersom vi inte är helt färdiga. Vi ville smygöppna för att kolla läget men då vi öppnade 6.30 i morse så tog det inte många minuter innan första kunden var på plats. Det verkar som att det spridigt sig från mun till mun.

Som namnet säger kommer det att vara dansk prägel på bageriet.
– Det kommer att vara både danskt och svenskt. Men Kim är en dansk bagare och jag är utbildad dansk kallskänka, så visst kommer det att märkas att det är danskt. VI kommer bland annat att sälja danska smörrebröd, smörgåstårtor och annat gott när vi väl har alla maskiner på plats, avslutar Anna-Lisa.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser