Annons

Döms att betala 35 000 till FC Barcelona

En företagare i Landskrona tvingas betala 35 000 kronor till FC Barcelona. Pengarna ska täcka rättegångskostnader som uppstått efter att tullen beslagtagit 1 148 tröjor som påminner om fotbollsklubbens.
– Det finns inte mycket att säga men det är klart att man är besviken, säger företagaren till Landskrona Direkt och förklarar.
– Först och främst så rör det sig om randiga tröjor utan logotyper eller liknande. Det skulle kunna vara många klubbars tröjor. Dessutom kan de som varit i till exempel Barcelona, konstatera att hela staden är fylld av kopior och då med klubbmärke, namn på spelare och mycket mer.

Företagaren försöker inte dra för stora växlar på det inträffade men säger sig känna av förlusten.
– Sammanlagt rör det sig om cirka 100 000 kronor. Förutom skadeståndet så har jag betalt för tröjorna som nu ska förstöras och så förlorar jag naturligtvis pengar eftersom jag skulle sälja dom men så blir nu inte fallet. Klart att det känns men jag kommer att fortsätta med min verksamhet.

Annons
 

På tullverket bekräftar man att problemet med kopior av varumärkesskyddade varor är stort.
– Under 2009 stoppade Tullverket ca 5000 förfalskade fotbollströjor, nyckelringar, kepsar med mera som gjorde intrång i till exempel någon fotbollsklubbs varumärkes- eller mönsterrättigheter. Hittills i år har vi stoppat ca 1000 sådana artiklar, säger Monica Fridolf, nationell specialist på immaterialrätt & produktsäkerhet hos tullverket.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser