Annons

Dogge Doggelito höll sitt livs första tal Manifestation mot rasism

Manifestationerna i Landskrona avlöser varandra. På söndagen var det dags igen då IF Metall arrangerade en manifestation mot rasism och för demokrati med tydlig blick mot höstens val. Det kyliga vädret avskräckte dock många från ett besök i Stadsparken.
Vi hade indikationer på att det skulle komma uppåt 1 400 besökare men just nu är det bara knappt 400, sade Kenth Hellqvist, ombudsman IF Metall Mellersta Skåne som invigde dagen.
– Vi har länge talat om att vi måste möta Sverigedemokraterna och just därför kändes det rätt att förlägga manifestationen här i Landskrona. SD använder Landskrona som ett skyltfönster och det ska vi också göra.

Dagens huvudtalare var Douglas Leon, mer känd som Dogge Doggelito. Han talade bland annat om vikten att prata om rasism.
– Vi måste ta bladet ur munnen. Det går inte att vara tyst. Kan jag hjälpa till att få folk att börja diskutera rasism så är jag glad, sade Dogge till Landskrona Direkt.
Att det var en politisk manifestation var inget Dogge brydde sig om.
– Jag har inget med politik att göra. Jag sysslar med musik. Men när jag hörde att det rörde sig om Landskrona så bestämde jag mig för att ställa upp. Jag har aldrig hållit ett tal i hela mitt liv och jag tänkte att om jag en gång ska börja så är Landskrona en bra stad.
En som var inne på linjen att Landskrona är speciellt var dagens huvudartist Mikael Wiehe som spelade en dryg timme för det entusiastiska publiken.
– Ibland blir städer brännmärkta och det har Landskrona blivit, tyvärr. Därför känns det viktigt att spela just här, sade Wiehe efter att han signerat skivor och låtit sig fotograferas tillsammans med gammal som ung.

Annons
 

När Sverigedemokraterna kommer på tal blir Mikael Wiehe allvarlig.
– Vad gäller högern så har dom en allians. Jag är dock djupt orolig för att vänsteralternativet inte är lika sammansvetsat och detta kan öppna vägen för partier som Sverigedemokraterna. SD talar om att de vill att allt ska bli som förr och att allt är invandrarnas fel och det köper många. Därför måste jag försöka dra mitt strå till stacken för att berätta att dom har fel, avslutade Mikael Wiehe.


Vackert inbäddad i vårgrönskan inleddes manifestationen med musikframträdande av Gambiska föreningen från Helsingborg.


Efter sitt anförande passade Dogge Doggelito på att prata med besökarna i Stadsparken. Dessutom blev det till att skriva en och annan autograf.


Budskapet gick inte att ta miste på.


Mikael Wiehe var eftermiddagens huvudattraktion.


Den tappra skaran åhörare trivdes när Wiehe intog scenen.


En dryg timme höll han hov, Mr. Progg.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser