Annons

Många tog simmärken

Strålande solsken ute hindrade inte ett flertal barn från att utnyttja några lördagstimmar åt märkestagning  på Läktarbadet.
– Det var stolta barn som kom och köpte märken till sina märkestavlor, några barn tog mer än ett märke. Sedan avslutade de simningen med att handla något gott i kiosken som en extra belöning, meddelar Margareta Rosenberg från Landskrona simsällskap.
 
Riktmärkena för Vattenprovet är att hoppa eller dyka i på djupt vatten så att huvudet kommer under ytan och efter att ha tagit sig upp till ytan simma 200 meter i en följd varav 50 meter i ryggläge. Hela provet utförs på djupt vatten.

Riktmärkena för Simborgarmärket är att simma 200 meter valfritt simsätt, i bröst- eller ryggläge på djupt vatten. Märket finns som årsmärke.
– Vi vill att fler barn ska lära sig simma. Tillsammans med Svenska Simförbundet satsar vi på att öka simkunnigheten i hela landet. Vattenprovet är ett simtest som genomförs i skolor och på simföreningar runtom i landet, säger Margareta och berättar att LS till sommaren har sommarsimskola både på Citadellbadet och Härslövsbadet.
– Man kan gå in och anmäla sig på vår hemsida – www.landskronasimsallskap.nu redan nu. Det kommer ytterligare en dag för märkestagningstagning i sommar nere på Citadellbadet. Vi sätter ut datum på hemsidan när dagen är spikad, avslutar Margareta.

Annons
 


Simtränarna övervakar simmarna. Foto: Privat

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser