Annons

Semme bäst på fotboll

Nyligen visade en undersökning från Folkhälsoinstitutet att eleverna på Seminarieskolan trivs och mår bra och i veckan fick vi bevis på att man dessutom är riktigt bra på fotboll också.

Efter 2-2 vid full tid och en mållös förlängning krävdes det straffar för att kora Landskronas bästa sexa i fotboll. En nervpärs som eleverna från Seminarieskolan klarade bäst utan att det för den skull ska falla någon skugga på de tappert kämpande ungdomarna  från Dianaskolan.

Annons
 

Med Swedbanks stöd i ryggen genomförde sju gymnasieelever från Justus
Tranchellgymnasiet under tisdagen och onsdagen en fotbollsturnering för årskurs 4-6 i Landskrona.

Gymnasisterna Carl Nielsen, Sebastian Vilsmyr, Christian Wedberg, Ola Larsson, Max Williamsson, Sebastian Crona och Anders Holmbergs projektarbete berörde hundratals landskronaungdomar och deras lärare.
– Vi delade upp oss i en organisationsgrupp, en sponsorgrupp och en försäljningsgrupp och varje grupp har säkert lagt hundra timmar var i planering, säger Carl Nielsen i pausen innan det är dags att döma en semifinal.

Sammanlagt deltog 23 lag från nio skolor i detta inofficiella kommunmästerskap i fotboll för mellanstadieelever.
– Lite synd att inte alla kunde eller ville delta, säger Ola Larsson.
Som alla stora organisatörer blev man pinsamt medvetna om att kommunikation kan ta märkliga vägar och trots upprepade påstötningar till såväl Västervångskolan som Dammhagskolan så uteblev svar på inbjudningarna.
– Dessutom avstod  Sandåkerskolan då det inte låg i deras budget och Asmundtorp drog sig ur veckan innan, säger Carl med ett snett leende.
Det är alltså inte bara medias representanter som kan ha problem att nå fram när det gäller kontakten med skolfolket. De som trots allt var på plats trivdes.
– Ett toppeninitiativ och en nyttig erfarenhet för arrangörerna, berömde Swedbanks kontorschef Per Skånberg som var på plats under båda dagarna och följde arrangemanget.

Utöver själva fotbollen fanns servering och ett lotteri till vilket bland annat West Bromwich-proffset Jonas Olsson skänkt en matchtröja med en personlig hälsning på, samt en BoIS-tröja med spelarnas autografer.
– Cirka 2000 kronor har vi dragit in och dessa kommer vi oavkortat att skänka till den  ideella miljöorganisationen Naturskyddsföreningen, förklarar Ola.

På tisdagen kunde Annebro, en konstellation från Annelöv och Dösjebro, ta hem pokalen i årskurs 4 efter en 1-0 seger över Seminarieskolan. I årskurs 5 blev det dramatiskt värre innan Seminarieskolan på straffar kunde besegra Glumslöv.

Seminarieskolans framfart skulle fortsätta även på onsdagen och i semifinalen skulle skolans sexor ställas mot varandra samtidigt som det på planen bredvid spelades ett prestigefullt möte mellan två lag från Dianaskolan. Finalskolarna var alltså klara.
– Så kan lotten falla och det är bara att gilla läget, peppade Billy Magnusson sitt manskap innan det var dags att möta klasskamraterna.
– De sköter det mesta själv, byten, etcetera, nu gäller det att de kan tackla en förlust och en vinst, skolkamrater emellan, menade läraren.

Finalen blev välspelad och Seminarieskolan hade övertaget i mål men en sen kvittering ledde till en resultatlös övertid innan det var dags för straffar.
– De har varit jätteduktiga och så fint de jobbar tillsammans, berömde en stolt lärare i Ulrika Andersson sina elever, sedan det stod klart att ”Semme” klarat straffavgörandet bäst.

Och visst var det en imponerande laginsats av ungdomar som såg ut att trivas tillsammans. En skoldag nog så viktig som någon annan.
– Fast lite roligare, som en av eleverna på plats uttryckte det.


Med tungan rätt i mun ser Jesper Sjöland till att förvalta frisparken i mål när Dianaskolans sexor ställdes mot varandra i semifinalen.


– Tack för god match!


Brorsan missade en straff…


… och fick tröstas med en bukett maskrosor…


…något som uppenbart gjorde susen för i matchen om tredjepris knoppade Ahmed in matchen snyggaste mål.


– Vi vill också vara med på bild på Landskrona Direkt.
Den återkommande frasen hade avsedd effekt denna gång.


Bollkontroll i finalen.


Finalen blev så spännande att Cilla Stenblom, lärare på Seminarieskolan, inte vågade titta.


Vild glädje efter att sista straffen var slagen i mål.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser