Annons

Odramatisk ND-demonstration

På söndagen var det dags för ny samling på Rådhustorget i Landskrona. Det var Nationaldemokraterna som ville demonstrera genom att tala till Landskronaborna. De cirka 300 som dök upp var dock inte intresserade av budskapet då de var där för att motdemonstrera.

Tjugo minuter för sent kom de tiotalet Nationaldemokraterna och polisen slog snabbt en ring runt dessa och samtidigt hördes motdemonstranternas burop och busvisslingar.
Vad som sades var svårt att höra genom de höga protesterna och drygt en timme senare lämnade Nationaldemokraterna torget.

Annons
 

Ett stort antal poliser, såväl uniformerade som civila fanns på plats för att stävja eventuella bråk. Något sådant blev det inte.
– Det är klart att det var lite hätsk stämning men demonstranterna höll sig på sina respektive sidor, säger Charley Nilsson, informatör på polisen och sammanfattar insatsen.
– Det var två personer som blev omhändertagna och en av dessa har gripits men jag har i nuläget inte några uppgifter på vad de gripits för.

Hur många poliser som var på plats vill inte Charley Nilsson berätta.
Det gör vi aldrig, men vi var ganska många. Jag kan inte påminna mig om att vi varit så många i Landskrona tidigare. Men det viktiga var att ingenting allvarligt hände, avslutar Charley Nilsson.

Stadsdirektör Peter Billquist följde demonstrationerna på plats vid Rådhustorget.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser