Annons

Julafton för Lång på fredag

På Långfredag, den 2 april, är det åter dags för Konstrundan i Nordvästra Skåne att slå upp portarna. En synnerligen välvald premiärdag, kan tyckas, då arrangerande konstnärsföreningen hedersordförande är ingen mindre än – just det – Helmer Lång.
För andra året i rad delas också hedersordförandens stipendium ut, den här gången till målaren Jenny Kalliokulju vars verk “Dirty dog” finns att beskåda i Landskrona Konsthall.
Det känns helt fantastiskt, kommenterar Jenny, som till vardags studerar i Frankfurt men stammar ifrån Bjuv och har tagit sig till hemtrakterna inför påsken.
Det här betyder mycket för mig, och de 10 000 kronorna som stipendiet består i kommer väl till pass, berättar hon.
– Det kostar att måla och pengarna kommer jag förmodligen att använda till material.
Årets upplaga av konstrundan är den 16:e i ordningen, inte mindre än 156 konstnärer finns med och den stora samlingsutställningen äger som brukligt rum i Landskrona Konsthall.


Vid samlingsutställningen i Landskrona finns ett verk av samtliga konstnärer som ställer ut på Konstrundan i Nordvästra Skåne. Målningar, grafik, foto och teckning varvas med skulpturer, smycken, glaskonst, tenn- och silversmide, keramik och textil.

Annons
 


Bara i och runt Landskrona kommer i runda svängar 20 konstnärer att öppna sina ateljedörrar under Konstrundan. Humor blandas med allvar till sköna former och en stark färgpallett.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser