Annons

100 dans- och musikalelever intar teaternEtt fartfyllt smakprov på vad som komma skall bjöd eleverna vid Landskrona Dansstudio på i pausvilan i innebandymatchen mellan Falcons-Mullsjö. Vid helgens julskyltning finns det ytterligare en chans att beskåda dansarna innan de intar teatern.

Det började med några workshops under sportlovet. Intresset för dans visade sig då vara stort och snart hade Landskrona Dansstudio slagit upp portarna. En knapp vecka innan julafton är det examensdags för första gången och då kommer 100 dans- och musikalelever att inta scenen på Landskrona Teater.
– Det blir en show som eleverna sett fram emot hela hösten, säger Lena Bergkvist, rektor vid dansskolan.

Just nu pågår förberedelserna för fullt i Sandvångslokalen på Midhemsvägen 11. Det är mycket som ska planeras, repeteras och nötas in. Nya danssteg läggs till gamla och såväl lärare som elever höjer tempot inför den stora finalen den 19 december på teatern.
– Vi har några steg till att öva in, innan vi är helt klara, berättar 14-åriga Josefine Sandin.
– Sen måste vi också bestämma oss för vilka scenkläder vi ska ha. Det gäller ju att allt hänger samman, både dans, musik och hur vi ser ut på scenen.

Annons
 

Om spänningen är stor bland dansarna så är föräldrarna minst sagt nyfikna.
– Vi har inte fått se så mycket av vad de lärt sig under terminen, men till showen kommer hela släkten att vara på plats, utlovar Josefines mamma, Marie Sandin.

På den stora finaldagen hålls två föreställningar.
– Det ser ut att bli röd lampa på båda men fortfarande finns några biljetter kvar, lockar rektor Lena.

Förutom dans, kommer det att bjudas på några olika musikalnummer i finalen. Totalt rör det sig om 25 olika akter som ska presenteras.
– För att allt ska kännas proffsigt har vi valt att vara på teatern, som ju har en härlig scen. Vi ska dessutom anlita riktiga ljud- och ljustekniker, koreografer och musiker för att allt ska flyta på och för att showen ska kännas levande, säger Lena Bergkvist som hoppas att arrangemanget ska bli en tradition i Landskrona.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser