Annons

Åttaåring fick svar från statsministern

“Hej Fredrik Rajfelt” Med den charmiga hälsningsfrasen skrev åttaåriga Sonia Despotovski ett brev till landets statsminister och undrade varför miljöbilar är dyrare än vanliga.

Ett par veckor senare fick Sonia ett personligt svar från Fredrik Reinfeldt på sin fråga.
– Hej Sonia! Tack för ditt brev. Det finns flera olika prisklasser på bilar. Nu för tiden skiljer sig inte priserna så mycket åt mellan miljöbilar och vanliga bilar. Regeringen och jag vill, precis som du, att fler personer ska köra miljöbilar. Därför har vi bland annat föreslagit att ägare till nya miljöbilar inte ska behöva betala en skatt som heter fordonsskatt de första fem
åren. Det hoppas vi gör att fler byter till miljöbilar. Jag vill önska dig en fin höst,
svarade statsministern.

Annons
 

På skolor engageras eleverna allt mer att fundera över miljön. Projekten avlöser varandra. På Tallskolan i Häljarp har man till exempel utsett miljörepresentanter. En av dessa är just Sonia Despotovski som går i andra klass.
– Vi har pratat mycket om miljö i skolan. Jag tycker det är konstigt att miljöbilar skulle vara dyrare än andra. Då fick jag idén att skriva och fråga, säger Sonia Despotovski
– Jag tycker det är intressant med miljön. Jag är klassens miljörepresentant. Det var kul att få ett svar från Reinfeldt, säger Sonia och visar upp brevet som bär regeringskansliets emblem.
– Miljön är jätteviktig, kanske inte det allra viktigaste men nästan.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser