Annons

Linderoth: “Jag har gjort mitt sista träningspass med BoIS”

Strax innan lunch nåddes Landskrona Direkt av beskedet att Anders Linderoth slutar som tränare för BoIS och ett par timmar senare bekräftades avhoppet av tränaren.
– Jag har gjort mitt sista träningspass med BoIS idag på måndagen, sade Linderoth till Landskrona Direkt med en viss bitterhet i rösten.
Mycket mer än så säger inte tränaren i nuläget.
– BoIS kommer att gå ut med ett meddelande och i detta står mina kommentarer. Mer har jag inte att säga.
Några andra anbud har dock inte Linderoth i skrivande stund.
– Jag har faktiskt inte en aning om vad jag ska göra nu. Det får tiden utvisa.

I ett informationsbrev till klubbens sponsorer samt till media skriver Linderoth.
– Jag är ledsen och besviken för min ambition var att fullfölja det sista året och känner det som jag blivit sparkad. Jag har inga andra kommentarer och jag ber media respektera detta.

Annons
 

Kommunikationssvårigheter
Enligt sportchef Mats Aronsson är det kommunikationssvårigheter mellan tränaren och spelarna som ligger bakom.
– Det råder en del meningsskiljaktigheter mellan spelarna och Anders och detta har inte gått att reda ut. Det gäller såväl träning, matchning och förberedelser inför matcher, säger Aronsson till Landskrona Direkt.
– Styrelsen hade till slut inget val annat än att komma fram till den lösningen vi ser idag.

Jocke beklagar
En som gärna sett att Anders Linderoth stannat kvar är Joakim Persson som även tillhör spelarrådet.
Jag tycker att man har dragit förhastade slutsatser då man sparkat Linderoth, säger Joakim och förklarar.
– Anders är en tränare av den gamla typen. Går det dåligt så får man träna hårdare och går det bra så dämpar man tempot. Det är inget konstigt. Jag hade personligen gärna sett att Anders stannat.

Linus Malmqvist har varit kapten i laget under året och är av en annan uppfattning.
Vi var många som tyckte att det saknades kommunikation. Det känns som att det var tvunget för att vi skulle kunna motivera oss fullt ut. Det är tråkigt men så är det.

På frågan om Linus anser att träningen varit för tuff svarar han:
Ibland. Framför allt mitt på säsongen. Det har hänt vid ett flertal tillfällen, framför allt mitt under säsongen, att spelarna inte haft full energi när det är dags för match och då är det svårt att göra sitt bästa.

JP andretränare
En som med största sannolikhet kommer att ingå i tränarstaben nästa år är Jörgen Pettersson.
Först vill jag säga att det är oerhört tråkigt att Anders lämnar, säger Jörgen Pettersson till Landskrona Direkt.
– Vad gäller min egen roll så vet jag inte vad BoIS har för planer. Någon del i det hela kommer jag dock troligtvis att ha. De signalerna har jag fått redan då det blev klart att Ingemar Nilsson lämnar klubben.

Arbetet med att hitta en ny tränare har redan påbörjats. Tills vidare ansvarar tipselittränare Stefan Mårtensson och Jörgen Pettersson för träningen.
– Det är en lösning som kommer att vara ett par veckor till. Sedan går spelarna på semester och i januari hoppas vi ha en ny tränare på plats.

Jörgen Pettersson ser BoIS som en bra språngbräda mot större höjder.
– Jag har ett uttalat mål och det är att jag en dag ska träna ett lag i allsvenskan. Därför hade det varit en bra erfarenhet att vara med BoIS vilka har som mål att en vacker dag spela i just allsvenskan.

Vad gäller huvudtränare 2010 ligger Mats Aronsson lågt men vad gäller Jörgen och Stefans roller så är mycket klart redan.
– Jag ser gärna att Jörgen blir assisterande tränare. Stefan kommer att fortsätta som tipselittränare men samtidigt knytas närmare a-laget, allt för att göra avståndet för de unga upp till a-truppen mindre.

Nu har alltså arbetet börja med att leta efter en huvudtränare.
– Vi har några namn som vi tittar på. Mer vill jag inte säga i nuläget, säger Mats Aronsson.

Patrik Sundström sugen på jobbet
Troligtvis kommer mycket att hänga på det ekonomiska. Anders Linderoth har fortfarande en viss ersättning från klubben och att på så kort tid hitta en ledig tränare är inte det enklaste.
En som dock hade sett fram emot ett samtal med glädje är före detta BoISaren Patrik Sundström som idag tränar Högaborg.
– Jag var ju lite på tapeten för några år sedan med det rann ut i sanden. Men självklart hade det varit oerhört smickrande om jag fått ett samtal. Klart jag hade varit intresserad, säger Patrik Sundström.

Treårsplanen som klubben hade med Anders Linderoth som gick ut på att BoIS skulle ta klivet upp till allsvenskan 2011 ses nu över.
– Målsättningen är något som vi nu får se över. Det går inte generellt att säga att vi ska upp nästa år. Först får vi se hur förutsättningarna ser ut, både vad gäller spelare och tränare. En ny tränare hoppas vi dock kunna presentera innan nyår så att han är på plats när spelarna kommer tillbaka i januari, avslutar Mats Aronsson.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser