Annons

Ho-ho-hockeyhelg!

– Det var en underbar helg. Åtminstone om man gillar hockey, det säger Vesa Ruuskanen, tränare för Lejonets Team 99 som förra veckan var i Stockolm på Djurgårdens höstcup med sina killar.
– På cupen deltog Stockholms sju bästa U11 lag samt då lilla Lejonet från Landskrona, berättar Vesa.

Först  ut fredagen ställdes man mot Boo IF och trots en lång resa i benen kunde Lejonet vinna med 5-2.

Annons
 

På lördagsmorgonen föll man sedan efter tappert krigande mot SDE Hockey med 3-0. Här slutar skotten 9-39 efter en minst sagt strålande insats av Anton Andersson i målet.
De kallade mig ”Väggen” efter matchen, säger Anton och skiner upp som en sol.

Vid lunchtid väntade sedan hemmafavoriterna Djurgården och en semifinalplats stod på spel.
– Killarna gick in och körde helt respektlöst och fullständigt dominerade men Djurgårdens första skott smet in, dessutom var det i boxplay och en solklar offside. Killarna pressade i DIF:s zon resten av perioden men fick inte in trissan. Förmodligen den bästa period killar gjort, säger Vesa Ruuskanen som fick se killarna vinna skotten med 13-3 efter period ett.

Sju sekunder in andra så lossnade det och Lejonet kunde kvittera till 1-1.
– Men det var inte vår match. DIF gjorde två mål enkla mål på kort tid och efter det orkade vi inte resa oss, säger Vesa och Lejonet fick se sig besegrade med 5-1.

Lejonet fick ställa in sig på match om femteplats. För motståndet svarade Hanviken.
– Vi orkade inte ladda om, dessutom var det långt och segt mellan matcherna. Redan efter fyra minuter stod det 0-4. Matchen slutade 1-8. Märkväl att Hanviken slog slutsegraren Huddinge i sin grupp, säger Vesa som tillsammans med tillresta föräldrar styrde de 60 milen tillbaka till Landskrona för att hinna hem till söndagens seriepremiärer.

Trots hemkomst mitt i natten så lyckades killarna på söndagen besegra danska Rungsted med 3-2 i den södra serien och lite senare  Halmstad med 5-2 i den västra serien, säger Vesa och avslutar:
– Så ser en perfekt helg ut!

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser