Annons

Landskronahem inför bredbands-tv till alla

Någon gång under nästa år räknar Landskronahem med att minska sitt basutbud gällande tv-kanaler från 16 kanaler till SVT1, SVT2, barn- och kunskapskanalen och TV4. De som vill ha övriga kanaler, typ TV3, Kanal 5 eller andra får skaffa en box och abonnemang själva.
– Vi ska inte välja teve åt hyresgästerna och de som inte tittar på andra kanaler än public servicekanalerna och TV4 ska inte behöva betala för sånt som andra vill ha, säger Peter Danielsson, IT-chef på Landskronahem.
– Det kommer även att innebära en hyressänkning på 50 kronor

Eftersom det råder liten konkurrens bland leverantörerna kommer hyresgästerna som kommer att hyra en digitalbox att tvingas betala mycket mer för många av kanalerna än vad Landskronahem gjort hittills. Viasat kommer exempelvis inte att sälja sin populära kanal TV3 styckevis utan den ingår i paket som kostar minst 200 kronor.

Annons
 

Att det skulle vara invecklat att installera vill inte Peter Danielsson hålla med om.
– De som bor i lägenheter är inte dummare än de som bor i villor. Dessa har redan anpassat sig sedan det analoga nätet lades ner och ersattes av digital-tv.

Som det ser ut idag så är det två leverantörer som kommer att konkurrera om tv-tittarna som bor i Landskronahem och dessa är IP Sweden och Viasat.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser