Annons

Hjälpsändningarna fortsätter

Niohundranittio kartonger innehållande kläder, husgeråd, leksaker med mera stuvades under tisdagsmorgonen ombord på lastbilen av svettiga och frivilliga damer och gentlemen. Destinationen är Lettland och det rör sig om tio och ett halvt ton kartonger och diverse lösgods som ska med i hjälpsändningen denna gång.
– Elsa Kittel som sedan 1991 ägnade sitt liv åt dessa hjälpsändningar till behövande gick bort i maj, men verksamheten fortsätter oförtrutet, berättar Kerstin Halldin från Lions Landskrona Citadella, nere i källarlokalerna på Koppargården 43 B.

– In i det sista följde Elsa insamlingsverksamheten och det var hennes innerliga förhoppning att hennes närmaste medarbetare skulle fortsätta det behjärtansvärda arbetet, och så kommer det också att bli. Gun Andersson är huvudansvarig, och hon och jag flyger i morgon till Lettland och tar emot bilen när den är framme på torsdag morgon, fortsätter Kerstin.

Annons
 

Mottagarorganisationen Mission Pakapieni tar hand om avlastningen, och sedan stannar Gun och Kerstin en vecka för att följa verksamheten och också besöka familjer och institutioner i Lettland.
– Tacksamheten och glädjen som möter en när man kommer ner är belöningen för allt slit, säger Gun när damerna tar en liten paus i arbetet.

Vi får veta att bland annat cyklar, som också finns med på lastbilen, är mycket välkomna då avstånden ute på den lettiska landsbygden är långa. – Och folk bor eländigt, i gamla dragiga såll till hus. Och så ligger Baltikum ändå så nära Sverige!

Hjälpen är utan tvekan behövlig, och att de insamlade materialet verkligen kommer fram till rätt adress kan Gun och Kerstin intyga.
– Vi tar emot allting, utom möbler, och redan står etthundra kartonger packade till nästa års sändning!

Du som har något att skänka till kommande hjälpsändningar kan kontakta Gun Andersson på tel 28299 (mån-fre kl 17-19) eller genom mail till gun.andersson@gosar.se.


Ett femtontal herrar och damer hjälptes åt att fylla den stora lastbilen med kartonger fyllda med kläder, husgeråd, leksaker med mera.


Gun Andersson och Kerstin Halldin tar en liten paus i arbete.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser