Annons

Nystart för Dammhagskolan

Mikrofon- och högtalarförstärkta rektorer på Dammhagsskolans gård önskade på onsdagsmorgonen alla gamla och nya elever välkomna till en ny termin. Laid Bouakaz talade, efter att ha försäkrat sig om att hans stämma hördes över hela skolgården, först om att man beställt fint väder dagen till ära, och hälsade sedan alla hjärtligt välkomna.
– Det här är en ny skola för alla, sa han bland annat.
 – Oavsett om man flyttat hit från GA-skolan eller gått här tidigare. Vi heter fortfarande Dammhagsskolan, men vi får se om namnet kommer att ändras. Vi ska i alla fall tillsammans arbeta för att göra denna till en av de bästa skolorna i landet!, utlovade han dessutom.

– Och det är ni som ska göra det, tillsammans med alla engagerade lärare, sa han till eleverna som samlats i morgonsolen.

Annons
 

Rektorskollegan Patrik Helgesson tog sedan över och utnämnde eleverna redan till ”Landskronas bästa”, informerade lite om en del renoveringsarbeten som gjorts på skolan under sommarlovet och påbörjade sedan niornas upprop. De båda rektorerna stod sedan kvar vid entrén och skakade hand med samtliga inpasserande elever.

Kontrasterna

Om svininfluensaskräcken inte nått Dammhagskolan så var det annorlunda på Västervångskolan. På en handskriven lapp möttes en av klasserna av budskapet ”För att undvika den nya influensan bör vi ej ta varandra i hand”, undertecknad ”sjukvården”.
– Vad spelar det för roll? Alla måste ju ta i handtaget när de ska gå in i klassrummet, sa en av eleverna.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser