Annons

Succédebut av 17-årige Anders Lindberg när Flacons besegrade SödraDal

Eftersom herrarnas match krockade med en omgång i Juniorallsvenskan (Röke, seger med 14-6), spelade Peter Svensson och Linus Björnfot med juniorlaget. Backen Anders Lindberg gick dock inte att undvara, eftersom Ola Sörensson (Alpresa) och Martin Möller (jobb) inte var tillgängliga för spel.

För att förstärka den för helgen något tunna truppen lånades även Daniel Lindh (målvakt, juniorlaget), vilande skyttekungen Martin Jacobsen och värnpliktige Daniel Olsson in.

Annons
 

Och alla spelare behövdes! Det blev nämligen en riktig holmgång i Killebäckshallen Södra Sandby. Södra Dal spelade ett organiserat försvarsspel och stack upp i livsfarliga kontraattacker när tillfälle erbjöds. I första perioden tog hemmalaget ledningen med 2-0, vilket också speglade matchbilden.

I den andra perioden började Falcons ta över mer och mer av närkampsspelet. Södra Dal fortsatte skapa chanser, men målvakten Franko Gobic storspelade och spikade igen kassen.

En annan av matchens förgrundsfigurer var hete Michael Henriksson. Han lyckades skjuta in det viktiga reduceringsmålet från snäv vinkel.

I slutet av mellanakten började Södra Dal visa tendenser på att tröttna och i början av tredje perioden blev kollapsen total. Helt plötsligt tilläts Falcons anfalla i våg efter våg och det dröjde bara några minuter innan laget hade vänt till 2-4.

Resten av perioden tryckte ett frustrerat Södra Dal fram laget för att försöka ska målchanser, medans Falcons tilläts kontra. På två av dessa anfall lyckades firma Blixt/Jacobsen göra två mål och fastställa slutresultatet.

Och så var det det där med Anders Lindberg. Det var som sagt första matchen från start i a-laget och vilken debut det skulle bli. När Falcons gjorde sin snabba vändning var Lindberg i högsta grad en av huvudpersonerna.

Vid ställningen 2-2 hämtade han bollen på egen planhalva. Strax efter mittlinjen vände han bort en försvarare som hamnade på knä och fick öppen gata in i banan. Strax ovanför slottet sköt han sedan in ledningsmålet med ett stenhårt slagskott.
Självklart kunde inte gamle poängkungen Martin Jacobsen stå och titta på. Något byte efter ökade han på till 2-4.

Matchfakta:
IK SödraDal – IBK Landskrona Falcons 2-6 (2-0, 0-1, 0-5)
Falcons: Michael Henriksson 2, Anders Lindberg, Martin Jacobsen, Rickard Jacobsen, Tobias Blixt
Utvisningar Falcons: 2×2 min SödraDal: 4×2 min

Inrapportererat av Petri Manu:
© Landskrona Direkt

UPP

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser