Annons

Mållöst men händesrikt i Örebro

Hasan Cetinkaya var en ribbträff på stopptid från att ge BoIS tre viktiga poäng när Örebro och BoIS än en gång spelade oavgjort, 0-0.
För BoIS var det 13:e matchen i rad på bortaplan utan seger och säsongens sjätte enpoängare, ett dystert facit.
– Det kändes tungt, först gjorde deras målvakt en jätteräddning och sedan tog returen i ribban, den borde gått i mål, suckade Hasan Cetinkaya som var ytterst när att avgöra även matchen i Landskrona, men den gången smet bollen utanför målställningen.
– Jag har haft en del chanser nu och spelet fungerar bra, så jag tycker nog att jag är värd ett mål, analyserade Hasan som var en av de bästa BoISarna på Örebros konstgräs.

Nu var det inte bara Hasan som träffade målramen, ÖSK hade tre ramträffar och BoIS totalt två. Dessutom svarade de båda målvakterna, John Alvbåge i ÖSK och Mats Svensson för flera fina ingripanden.
– Jag var besviken efter förra söndagen men lite mindre besviken idag. Matchen kunde ha slutat hur som helst, men tyvärr lyckades vi inte sätta bollen i avgörande lägen. Första halvlek böljade fram och tillbaka för mycket, men vår andra halvlek är jag spelmässigt nöjd med, synd bara att vi inte kunde avgöra, menade BoIS-tränaren Janne Jönsson.

Annons
 

Efter en trevande inledning kopplade ÖSK grepp om matchen, Fredrik Nordback prickade stolpen efter åtta minuters spel och en kvart in i matchen fick Mats Svensson sträcka ut sig i sin fulla längd för att tippa Mikael Danielssons tunga skott till hörna.
BoIS, som hade problem med underlaget och passningsspelet på konstgräset, kom emellertid in i matchen igen och Matthias Eklund träffade stolpen efter en knapp halvtimmes spel.
– Vi startade stappligt, men kom sedan igång bra och borde gjort ett mål på våra chanser. Det är ovanligt att spela på konstgärs, menade Matthias som liksom lagkompisarna fick problem med värmen som var pressande.

Efter en dryg halvtimme hade Johan Andersson, som blev så trött i värmen att han efter paus ersattes av Jonas Olsson, öppet läge men sköt rakt på duktige John Alvbåge. Minuten senare missade Daniel Nannskog nicken efter inlägg av Alexander Farnerud.
ÖSK avslutade halvleken bäst och då främst genom Patrik Anttonen som först prickade stolpen efter en liten lekstuga i BoIS försvar och sedan hade en nick i ribban.

Efter paus höll BoIS spelet bra uppe, men det ovana underlaget i kombination med värmen sög musten ur spelarna som stundtals såg ganska tunga ut. Olycklig i BoIS var duktige Alan Ravn Jensen som drog på sig sin tredje varning och därmed missar matchen mot Hammarby efter uppehållet.

I matchens slutskede hade Magnus Torvaldson två jättechanser att avgöra för BoIS. Först en frispelning från Jonas Olsson, men bollen tog på Torvaldsons knä och blev ett lätt byte för John Alvbåge. Minuten senare tryckte Torvaldson till bollen från nära håll, men inte bättre än att den räddades på mållinjen.

På stopptid klackade Daniel Nannskog elegant fram bollen till Hasan Cetinkaya som drog på ett bra skott och tvingade John Alvbåge till en jätteräddning. Returen nickade sedan Cetinkaya i ribban.
– Jag är nöjd med spelet, vi stod upp bra och var värda poängen, synd bara att det inte blev några mål, avslutade Janne Jönsson och de 5917 på Eyravallen såg en match som definitivt inte var värd att sluta mållös.

Läs matchreferatet >>

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser