Annons

Många storheter på Strand kommande helg

I onsdags skrev vi om One O’Clock Jump, uppföljaren till Sveriges största skolevenemang från 50- och 60-talet. Det mesta är nu spikat.
Klart är att flera storheter kommer att bjuda upp till dans på Strandpaviljongen.

På fredagen är det Siw Malmkvist med DomNiVet som låter smäckra toner ljuda ut över dansgolvet.
– Kvällen kommer dock att börja med en extra lång cocktailtimme för att alla gästerna som kommer från när och fjärran ska kunna växla ett par ord och några minnen, säger initiativtagaren Nils-Eric Svensson (NES) och fortsätter,
– Många som kommer var med när vi körde igång One O’Clock Jump för 50 år sedan men jag vill poängtera att alla är välkomna på samtliga arrangemang. Vid några av våra programpunkter måste man dock ha förbokat och jag vet att det är fullt i vår golftävling på lördagsförmiddagen. Information om arrangemangen och bokning hittar ni på vår hemsida.

Annons
 

På lördagskvällen kommer det att jazzas friskt på Standpaviljongen igen. Då kör man någon som man valt att kalla för One O’Clock Jump II.
På scenen kommer det att finnas storband för dans med speciella gäster som Gunhild Carling som bland annat spelar blues på säckpipa, samt Lars Erstrand, vibrafonisten som tog USA med storm och legenden Nils-Bertil Dahlander, trummisen som flackar mellan USA och Sverige och har spelat med “di store” i USA under namnet Bert Dale.
Kvällen avslutas med en jamsession som varar fram på småtimmarna,
– Vi vet inte i dagsläget vilka som kommer. Vi har dock stora förhoppningar att det ska kunna bli något alldeles extra eftersom det är Jazzroute-03 i stan samtidigt, avslutar NES.

En som varit med förr och som ser fram emot ett par härliga kvällar på Strand är Thomas Magnusson,
– Det är så skönt med en sådan eldsjäl som NES. Jag hoppas verkligen att Landskronaborna tar tillfället i akt och kommer ner på Strand för att njuta av tonerna, säger den tidigare arrendatorn som bland annat bjudit Landskronaborna på Count Basie.

För programmet i sin helhet samt bokning – Gå in på One O’Clock Jumps hemsida.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser