Annons

BoIS föll mot Djurgården

När BoIS mötte Djurgården på IP inför 7242 åskådare i går så hade motståndarna ett klart övertag i bollinnehavet. BoIS hade dock väl så många chanser och skottstatistiken vann hemmalaget med 13-12.
Detta är nu till ingen tröst eftersom Djurgården avgick med segern, matchen slutade 1-2 (0-1).

Djurgården tog genast tag i spelet och hade också matchens första riktigt heta målchans när Samuel Wowoah kom fri med Mats Svensson efter ett mönsteranfall. Svensson var dock med på noterna och räddade vackert.

Annons
 

Efter cirka en kvart kom BoIS in i en period av bra spel. Såväl Zelinski, som Farnerud, Nannskog och Torvaldson hade utmärkta tillfällen.
Närmast var Torvaldson som hade en nick som gick just över.

Efter 30 minuter höll Magnus Torvaldson på att trassla till det för sig. Han slog en bakåtpassning till Mats Svensson som keepern med nöd och näppe hann fram på innan Johan Elmander fick tillfälle att göra mål.

Tre minuter senare kom matchens första mål. Det var Babis Stefanidis som frispelade Andreas Johansson i djupled. Mittfältaren gjorde inget misstag utan slog bollen i mål.

Efter målet blev spelet lite avvaktande och det skulle dröja till matchens 43 minut innan det hettade till.
Då var det BoIS som var mycket nära en kvittering. Efter en kontring signerad Daniel Nannskog hamnade bollen just utanför stolpen.
Innan dess kunde domaren för dagen, Anders Frisk, mycket väl blåst straff eftersom en Djurgårdsförsvarare tagit med hand i straffområdet,
– Den är hur tydlig som helst, säger Nannskog och pekar på sin hand var bollen tog på Djurgårdaren.

Andra halvlek började precis som den första, Djurgården spelade en trevlig och vägvinnande fotboll, dock utan att komma till några direkta målchanser. BoIS låg hela tiden på lur och försökte kontra.

I den 52 minuten hade BoIS ett gyllene läge att kvittera. Matthias Eklund blev neddragen just utanför Djurgårdens straffområde. Henrik Nilsson slog frisparken i muren, Nannskog fick tag på bollen men fick till ett lamt skott som Isaksson i Djurgårdsmålet enkelt räddade.

I matchens 66 minut steg äntligen jublet på Landskrona IP. Nannskog fick efter fint förarbete fram bollen till Eklund som skjöt. Bollen träffade emellertid stolpen. Alexander Farnerud var dock på språng och kunde enkelt slå bollen i mål bakom en sprattlande Isaksson.

Det visade sig dock att publiken som just jublat över BoIS-målet skulle få anledning att vara tysta igen.
Två minuter efter kvitteringen gjorde Magnus Torvaldson samma misstag som i första halvlek, spelade bollen för löst bakåt. Denna gång var Elmander på bettet och hann före Mats Svensson. Elmander kunde retfullt enkelt göra 2-1.
– Det är bara att stötta Torvaldson. Han gör en bra match och har bland annat nicken i första halvlek som är mycket nära. Det är sådant som händer alla någon gång, tröstar Nannskog.

Efter målet följer en period av BoIS-chanser, Farnerud testar skott ur snäv vinkel, Eklund hinner sånär före Isaksson på en djupledsboll och Nannskog är mycket nära en kvittering i en duell med Isaksson men målvakten tar hem segern.

I slutet av matchen rullar Djurgården boll så som bara de och några lag till kan i sina absolut bästa stunder. BoIS fick jaga och jaga medan motståndarna dödade tiden effektivt och därför lyckades bortalaget hålla sin ledning till slutsignalen ljöd.

Än en gång förlorar BoIS trots bra spel,
– Vi möter Sveriges bästa fotbollslag. Vi är väl värda en poäng men det är nu så att det mesta går oss emot men det är bara att kämpa på, säger Nannskog och matchens BoISare Allan Ravn håller med,
– Det enda sättet att komma ur den neråtgående trenden är hårt arbete.
– Det ser ut som det har gjort under våren. Vi gör en bra match mot Djurgården men vi har inget flyt, säger BoIS tränare Janne Jönsson.
Han vill dock inte gräva ner sig utan letar efter ljuspunkter,
– Det finns en hel del situationer som lovar gott inför framtiden.
På anledningen till att BoIS förlorar finns inga givna svar men det rutinerade dansken Ravn har ett,
– Möjligtvis kan man säga att vi har lite otur men vi måste göra mål på våra chanser.

Nästa match för BoIS är på bortaplan – och inte vilken bortaplan som helst. Det är dags för en av årets höjdpunkter, derby mot Helsingborgs IF på Olympia måndagen den 23/6 och Nannskog skiner upp när matchen kommer på tal,
– Det saknas ju inte tändvätska och så har vi ju en revansch att ta eftersom vi förlorade snöpligt mot AIK i Helsingborg, avslutar han med ett leende och tänker tillbaka på förra årets fantastiska tillställning när BoIS vände ett 2-1 underläge till en 3-2 vinst på övertid.
För den som har glömt vem som avgjorde kan vi informera om att det var Magnus Torvaldson. Den mannen har dubbel revansch i sikte.

Läs hela matchrapporten >>

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser